Balears restringeix des d’aquest dijous el tràfic aeri i dels ports Només es permet alguns vols diaris

Les Illes Balears restringeixen des d’avui el tràfic en els seus ports i aeroports i només es podran fer alguns trajectes autoritzats com a mesura per contenir l’epidèmia de coronavirus. L’ordre del Ministeri de Transports estableix que només es permetrà un vol diari per companyia des de Madrid, Barcelona i València amb Palma de Mallorca i un al dia des de Barcelona i Madrid cap a Menorca i Eivissa. Queden prohibits tota la resta de vols nacionals amb les illes i tots els volts privats, nacionals i internacionals. Els vols autoritzats hauran de complir les restriccions imposades, que inclouen que no es podran omplir els avions sinó que només podran viatjar amb un terç de la seva capacitat.
D’altra banda, en relació a l’operació “tornada” de turistes que encara estan a les illes, els aeroports hauran de garantir que no hi hagi acumulacions i habilitar zones àmplies per fer cribratge.

Pel que fa als ports, es prohibeix el desembarcament de passatges de vaixells de línia regular i les entrades, a tots els ports de les illes, d’embarcacions recreatives, ja siguin particulars o de lloguer.

Com a excepció, en el cas de les navilieres, es mantindran tres trajectes diaris d’anada i tres de tornada entre Eivissa i Formentera. Als ports, hi haurà controls de la Guàrdia Civil per comprovar que les viatges estan justificats.

Només podran desembarcar les conductors de camions de mercaderies però hauran de fer tot el trajecte en una cabina individual, que serà desinfectada. Les navilieres hauran de proporcionar manutenció als conductors del camions durant el viatge i l’accés a cabina i el desembarcament es farà seguint les instruccions de les autoritats sanitàries.

L’ordre ministerial també permet el Govern fer controls sanitaris als ports i aeroport, als que s’hauran de sotmetre totes les persones que arribin de l’exterior. Malgrat això, no es faran comprovacions de temperatura per norma general, tot i que els equips sanitaris valorar l’estat de salut i les mesures a adoptar en cada cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.