El govern espanyol descarta intervenir el sistema elèctric i afirma que el subministrament està garantit L'executiu no contempla per ara el tancament de l'espai aeri

La vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, de la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, i de la ministra de Política Territorial, Carolina Darias
ACN Madrid .- La vicepresidenta quarta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha descartat intervenir les empreses elèctriques i ha remarcat que els preus de l’electricitat s’estan “comportant de forma molt raonable” durant la crisi del coronavirus. Ribera ha afirmat que no preveuen que es puguin produir talls de subministrament i ha garantit que no hi haurà manca d’abastament tampoc en el cas de la resta de subministraments bàsics. La vicepresidenta quarta ha enviat un missatge de “tranquil·litat” pel que fa a la indústria i també ha assegurat que no es tallarà la llum, l’aigua o el gas de les famílies vulnerables. D’altra banda, el ministre de Transports, José Luís Ábalos, ha dit que per ara segueixen descartant tancar l’espai aeri.
El ministre de Transports ha dit que les restriccions de mobilitat estan donant “molt bons resultats”. Ábalos ha explicat que el trànsit aeri a l’Estat espanyol s’ha reduït un 56% amb relació al mateix dia de fa un any. Concretament, a l’aeroport del Prat han operat 270 vols quan fa un any van ser 900. També s’ha reduït la mobilitat ferroviària.

Els ferrocarrils de mitja i llarga distància tenen una ocupació del 2%. Dimecres van utilitzar-los només 2.514 persones i Ábalos ha destacat que la gent està conscienciada que cal reduir la mobilitat “dràsticament”.

Pel que fa a Rodalies, hi ha una reducció del 15% de l’ús i l’afluència està més repartida, ja que comencen a registrar l’afluència habitual de les 7 i 9 del matí a partir de les 6 hores.

Sobre el subministrament d’aigua, llum i gas, Ribera ha explicat que els llindars per a les persones que estiguin en situació de vulnerabilitat i no ho puguin pagar seran “lleugerament superiors” i contemplaran algun “supòsit addicional”.

Ribera també ha explicat que s’ha registrat un descens de la demanda elèctrica d’entre el 5 i el 7% especialment destacable en el sector serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.