El Ministeri d’Agricultura prorroga fins al 15 de maig el termini per presentar la sol·licitud de la PAC Davant l'estat d'alarma i a l'espera que Brussel·les desenvolupi el reglament per ampliar la data fins al 15 de juny

ACN Madrid .- El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha ampliat fins al 15 de maig el termini per presentar les sol·licituds d’ajudes directes a la Política Agrària Comuna (PAC) 2020. Ho ha fet mitjançant una ordre publicada aquesta dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i amb l’objectiu de facilitar als agricultors i ramaders la presentació de les ajudes després de la declaració d’estat d’alarma per coronavirus. El termini va començar el passat 1 de febrer i estava previst que finalitzés el proper 30 d’abril. Ara amb aquesta ordre s’allarga 15 dies a l’espera que la Comissió Europea desenvolupi el reglament per prorrogar el termini fins al 15 de juny, petició que han fet països com Espanya o Itàlia.

El ministre d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació, Luís Planas, considera que la mesura “donarà més tranquil·litat als beneficiaris de la PAC”, després que les restriccions al moviment de les persones arran del decret d’estat d’alarma hagin dificultat el procés de presentació de les ajudes. Això a l’espera que la Comissió Europea desenvolupi el reglament comunitari que prorrogarà el termini fins el 15 de juny.

Així mateix, el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), juntament amb les comunitats, impulsa els processos de presentació telemàtica de la sol·licitud de les ajudes perquè aquestes gestions es puguin realitzar amb normalitat, malgrat la restricció en els desplaçaments. Aquesta presentació telemàtica la pot realitzar directament el beneficiari, o bé, a través d’entitats col·laboradores.

Des del ministeri han indicat que es prendran mesures per agilitzar el procés telemàtic de presentació de les ajudes. En el cas que els agricultors i ramaders no puguin emplenar totes les dades requerides, podran completar o corregir la sol·licitud posteriorment. D’aquesta manera, es vol garantir que les sol·licituds compten amb tota la informació necessària per poder fer els processos de gestió i de pagament en els terminis habituals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.