Els fumadors són catorze vegades més propensos a desenvolupar la pneumònia del COVID-19 Nofumadores.org exigeix ​​el tancament immediat dels estancs davant la crisi de l'coronavirus.

El Chinese Journal of Medicine publica online els resultats d’un estudi que alerta que els fumadors són 14 vegades més propensos a desenvolupar la pneumònia del coronavirus. Davant aquestes dades, la presidenta de l’associació Nofumadores.org, Raquel Fernández Megina, reclama “el tancament immediat dels estancs per no tractar-se d’un bé de primera necessitat sinó d’una substància que augmenta els ingressos hospitalaris durant la pandèmia” i ja ha començat una campanya en change.org per demanar el seu tancament. Davant un confinament que pot a durar mesos, el govern ha d’incloure entre les seves mesures una campanya massiva contra el tabaquisme. Nofumadores.org defensa, com va dir Pedro Sánchez en un primer moment, l’aplicació de criteris científics d’actuació, i tenir un historial de tabaquisme debilita els mecanismes de defensa dels pulmons fent-los més propensos a l’COVID-19.

La TV pública sueca obre amb un reportatge que encoratja a deixar de fumar pel coronavirus mentre el Govern segueix sense tancar els estancs

Mentre avui la web de la televisió sueca tenia com a notícia de portada l’advertència de diferents experts per incitar a deixar de fumar com a conseqüència del coronavirus, el Govern espanyol manté els estancs, col·locant aquesta addicció en un estatut protegit. Això fa témer que serveixin a interessos de corporacions tabaqueres, quan aquest no es tracta d’un sector essencial, sinó agravador de l’actual crisi. “La lluita contra el coronavirus requereix un esforç compartit i les corporacions tabaqueres prefereixen seguir impulsant l’addicció forçant l’obertura dels estancs”, sosté Fernández Megina.

El fum de tabac transporta a més distància el coronavirus

En l’estudi realitzat pel doctor Stanton Glantz, de el Centre d’Investigació i Educació per al Control de l’Tabaquisme de la Universitat de Califòrnia, es revela que el fum de tabac pot transportar el coronavirus fins a un fumador passiu a més distància que la respiració, amb la qual cosa obliga a augmentar la distància de seguretat davant d’un fumador en diversos metres. Òbviament això és impossible en el cas de menors i persones que conviuen amb fumadors, fins i tot veïns ja que les cases no són hermètiques. Estan exposats als danys més que de sobres coneguts de el tabaquisme passiu, especialment preocupants davant aquesta pandèmia, ia més tenen més risc de contagi d’aquesta malaltia.

Nofumadores.org reclama a l’Executiu la modificació de el decret llei que regula l’estat d’alarma per a incloure el tancament dels estancs. Raquel Fdez. Megina recalca que “Aquesta és una ocasió única per combatre el tabaquisme. Els metges i infermers viuen un apocalipsi diari i el govern no és capaç de tancar els estancs tot i que això suposa una sobrecàrrega major de la Sanitat Pública “.

Nofumadores.org, associació sense ànim de lucre líder a Espanya en la defensa dels fumadors passius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *