Vox reclama aprofitar l’estat d’alarma per expulsar immigrants, suspendre indults i suprimir l’autonomia catalana

Santiago Abascal durant la seva intervenció a l’assemblea. Imatge del 8 de març del 2020.

ACN Madrid .- Vox reclama aprofitar la pròrroga de l’estat d’alarma per expulsar immigrants, suspendre indults i suprimir l’autonomia de Catalunya. Aquestes són algunes de les propostes que el partit d’ultradreta fa a la mesura del govern espanyol, que es debatrà aquest dimecres al Congrés. La formació defensa que les administracions autonòmiques han de conservar les seves competències en la gestió ordinària dels seus, excepte Catalunya, on “totes les competències seran assumides per l’autoritat competent definida”. A més, reclama mentre l’estat d’alarma tingui vigència els indults haurien de quedar en suspens i no se n’iniciaran de nous.

Pel què fa als immigrants, proposa que s’ampliï el termini de permanència als CIE dels estrangers irregulars mentre estigui vigent la mesura, fins i tot quan hagi acabat el termini inicial i que, quan acabi, se’ls expulsi de manera “immediata” de l’estat espanyol.

D’altra banda, proposen també que, a banda dels establiments ara autoritzats, puguin obrir els dedicats a l’hostaleria i la restauració en carretera que estiguin destinats a prestar serveis als treballadors de l’àmbit logístic, del transport, sanitaris o forces de seguretat desplaçats. A més, reclamen que mentre hi hagi saturació del sistema sanitari, els estrangers que no siguin titulars d’un autorització per residir en territori espanyol puguin obtenir la prestació d’assistència previ pagament de la corresponent contraprestació o quota derivada de la subscripció d’un conveni especial.

També demanen que es bonifiqui el 100% dels tributs sobre els consums domèstics de les famílies per reduir les despeses de les factures d’aigua, gas i electricitat i la suspensió de les obligacions tributàries i de Seguretat Social dels autònoms i petites i mitjanes empreses, entre d’altres.

Finalment, reclamen que un cop acabi l’estat d’alarma i en un termini màxim de 30 dies, el govern espanyol “respongui” davant del Congrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.