El Centre Europeu de Malalties alerta que la mortalitat del coronavirus pot augmentar per falta de recursos sanitaris Un 30% dels contagiats a Europa han sigut hospitalitzats i un 4% estan greus

ACN Brussel·les .- El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha alertat que la mortalitat del coronavirus pot augmentar “si no es garanteixen” els recursos sanitaris necessaris com personals o llits hospitalaris. En el seu darrer informe l’ECDC constata que algunes regions d’Itàlia, Espanya, França i Holanda tenen sistemes de salut saturats per l’alt nombre de pacients que requereixen cures intensives i alerta que la resta d’Europa té un risc alt de patir aquest col·lapse sanitari. Al conjunt de la Unió Europea un 30% dels contagiats han sigut hospitalitzats i un 4% estan greus.
Europa ha superat aquest dimecres els 200.000 contagis per covid-19 i s’apropa als 12.000 morts, segons les últimes dades de l’ECDC.

Itàlia té el 36% d’infectats i el 58% dels morts a Europa, mentre que Espanya representa gairebé el 20% de contagis i té el 23% de defuncions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.