La Selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol de 2020 Balears tractarà amb els sindicats educatius si es mantenen les oposicions


La Conferència Sectorial d’Educació ha acordat avui ajornar la celebració de les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat entre el 22 de juny i el 10 de juliol, en convocatòria ordinària, mentre que l’extraordinària tendria lloc abans de dia 10 de setembre. Així ho ha confirmat el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, en acabar la reunió.

March ha argumentat que la flexibilitat de les dates és per donar marge a cada comunitat autònoma i a les universitats a organitzar-se i adaptar-se a com es vagin desenvolupant les circumstàncies. A més, s’ha aprovat que les universitats no puguin fer l’assignació de places abans del 25 de setembre per a que l’alumnat de la prova extraordinària no es vegi perjudicat. També s’ha previst les notes es publiquin abans del 17 de juliol per a la convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en el cas de l’extraordinària.

A més, s’ha aprovat augmentar l’optativitat de les PBAU, amb l’objectiu de que l’alumnat no es vegi perjudicat per no haver algun contingut en concret.

Per altra banda, també s’ha acordat suprimir les proves d’avaluació diagnòstica que s’havien de fer enguany per part del Ministeri a 3r i 6è de primària i a 4rt d’ESO. Cal tenir present que a Balears, l’IAQSE havia previst una prova censal a 2n d’ESO que ja s’ha suspès.

Quant al tema de les pràctiques en centres de treball (FCT) s’han aprovat un seguit de mesures per flexibilitzar al màxim les pràctiques de Formació Professional per a que cap alumne perdi el curs. Així s’ha aprovat limitar les pràctiques de manera excepcional a les hores mínimes recollides a la normativa bàsica i integrar el mòdul d’FCT amb un mòdul de projecte.

A la Conferència Sectorial s’ha tractat el tema del possible ajornament de les oposicions docents. Des de Balears es plantejarà aquesta setmana a la mesa sectorial d’educació als sindicats. “És un tema que hem de pensar bé perquè en el cas de Balears nosaltres som una de les poques comunitats que ja les hem convocat. Per això aquesta mateixa setmana celebrarem una mesa sectorial amb els sindicats amb l’objectiu de tractar aquesta qüestió”.

La setmana que ve tendrà lloc una nova reunió de les comunitats autònomes amb el Ministeri.

Es pot veure el vídeo complet de la roda de premsa del conseller Martí March al web del Govern i al canal youtube del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.