La Xarxa de Biblioteques de Menorca enceta la campanya «Biblioficcions: aficiona’t a la lectura», un programa d’entrevistes a autors i autores de l’illa

La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) enceta avui la campanya «Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura». Aquesta acció comprèn diferents entrevistes a autors i autores de Menorca, o que estiguin vinculats a l’illa, realitzada en una biblioteca de cadascun dels vuit municipis.

El poeta Ponç Pons és el protagonista de la primera ‘vídeo-càpsula’, enregistrada a la Biblioteca Pública d’Alaior. Les entrevistes s’aniran difonent durant els propers dotze mesos. Es publicarà una entrega cada mes i, a partir de la setmana que ve, la periodicitat de publicació es fixarà el primer dijous de mes.

Les entrevistes es divulgaran a través del web de la XBM (bibliomenorca.net), i a través de les xarxes socials. A tal efecte, s’han triat sis autores i sis autors, de diferents àmbits i gèneres (novel·la, poesia, teatre, literatura infantil, còmic, no ficció).

Donada la situació d’excepcionalitat que vivim actualment, a causa de la pandèmia pel COVID-19, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports ha decidit avançar una setmana l’estrena d’aquesta campanya.

El programa “Biblioficcions” té per objecte la promoció de la lectura, dels nostres autors i autores i de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca. Aquest projecte s’emmarca dins les activitats de celebració del 35è aniversari de la creació de la  Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Com ja ha demostrat amb la iniciativa #Biblioconfinats, la XBM vol convertir el confinament en una oportunitat per donar a conèixer millor els nostres autors i autores, així com les seves obres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.