L’Alta Comissionada de l’ONU pels Drets Humans insta els governs a “alliberar” presos “menys perillosos” pel covid-19 Bachelet exigeix "mesures urgents" per protegir la salut de les persones en presons, CIEs i hospitals psiquiàtrics

L’Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Michelle Bachelet, durant una sessió del Consell de Drets Humans a les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa, el 27 de febrer de 2020.

ACN Brussel·les .- L’Alta Comissionada de les Nacions Unides pels Drets Humans, Michelle Bachelet, ha instat els governs a “examinar com poden alliberar” els presos especialment vulnerables al COVID-19 i els detinguts “menys perillosos”. “Ara més que mai els governs haurien de posar en llibertat a tots els reclusos detinguts sense motius jurídics suficients, entre d’altres, als presos polítics i interns que van ser empresonats simplement per expressar idees crítiques o dissentir”, ha insistit Bachelet. A més, ha exigit a les autoritats d’arreu del món “mesures urgents” per protegir la salut de les persones en presons, CIEs i hospitals psiquiàtrics.

Bachelet ha demanat als governs que no “oblidin” les persones empresonades o recloses perquè el seu abandonament podria ser “catastròfic”. “Existeix el risc que el coronavirus arrasi amb les persones recloses en aquestes institucions”, ha alertat l’Alta Comissionada de l’ONU.

D’altra banda, Bachelet ha admès que potser és necessari limitar les visites a les presons per evitar més brots, però ha avisat que la “suspensió sobtada” de contactes pot agreujar la tensió als centres penitenciaris.

Bachelet també veu amb preocupació que “alguns països amenacin amb penes de presó” per aquells que vulnerin les mesures per complir amb el confinament. “L’empresonament hauria de ser una mesura d’últim recurs, en particular durant aquesta crisi”, ha defensat.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *