PIME Menorca reclama mesures que ajudin al teixit empresarial

En un escrit dirigit a la Presidenta de el Govern Balear i a les conselleries més directament relacionades amb l’activitat empresarial, PIME Menorca reclama al Govern Balear que gestioni davant Madrid l’aclariment, supressió i modificació d’algunes de les mesures.

En primer lloc, l’anul·lació de la DA 6a de el RD Llei 8/2020, de 17 de març que obligarà a les empreses que s’acullin a un ERTO a mantenir tots els llocs de treball durant un període de 6 mesos un cop finalitzat l’estat d’alarma.

Aquesta disposició penalitza a les petites i mitjanes empreses ja que serà totalment incompatible el manteniment de l’ocupació durant els 6 mesos, amb l’activitat turística estacional de Menorca. De la mateixa manera per a les empreses que s’han vist obligades a el tancament o abocades a això per falta d’activitat, davant una temporada incerta, una situació econòmica difícil i una perspectiva d’alentiment del consum i de tota l’activitat econòmica per al conjunt de la població .

És també especialment perjudicial per a les empreses que a data d’avui encara no s’hagin concretat les línies de finançament ICO i que hi hagi empresaris afectats per la crisi derivada de l’epidèmia de l’coronavirus que no estiguin inclosos en la trentena de sectors que contemplava la mateixa línia per la fallida de Thomas Cook veient com les entitats financeres han de denegar les seves sol·licituds.

Una altra de les qüestions que està generant molts dubtes i incertesa entre els empresaris són els ERTEs que es presenten. El dubte rau en si aquests tenen la consideració de força major, per la qual cosa ha demanat la inclusió de tots els sectors econòmics que hagin pres mesures de manteniment d’ocupació com són els ERTEs i no haver d’optar per la destrucció de llocs de treball .

Finalment PIME Menorca també ha requerit mesures fiscals per als petits empresaris dirigides a la reducció de quotes en l’IVA i IRPF en el sistema de mòduls del primer trimestre del l’any, així com l’ampliació de l’termini de presentació de les liquidacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.