Aprofitar el temps a casa per Silve Pons

Aquestes setmanes de confinament domiciliari ens posen a prova en molts sentits: el de la convivència, el de la paciència, el de la resiliència…Els experts en la cosa recomanen tenir el cap (la ment) ocupat. I no és gens fàcil quan les circumstàncies són adverses, com és el cas actual. Però l’enginy i la imaginació fan que les hores passin més ràpidament o, si més no, més entretingudes. És important crear uns hàbits i rutines per organitzar la jornada i no veure’ns desbordats: marcar horaris, delimitar espais (no facis deures allà on menges ni mengis allà on dorms, etc.)…I una vegada tinguem clar açò, ja ens hi podem posar.

A part de desà la casa, fer el canvi de roba de temporada, fer panxons de menjar, ajudar als fills a fer deures (qui en tengui), hi ha altres activitats lúdiques que ens ajudaran a alliberar la ment de maldecaps i preocupacions; aquí en teniu unes quantes:

Veure sèries

Durant el dia a dia, és d’allò més habitual sentir xerrar de sèries de televisió que la gent té a mig acabar, i que no pot veure per falta de temps. Ara és el millor moment per posar-hi remei, ja que les plataformes en línia estan a plena ordre del dia pel que fa a novetats i millors productes.

Veure pel·lícules

Si en lloc de ser un autèntic fanàtic de les sèries de televisió, ets més bé un amant del setè art, també pots aprofitar aquests dies de quarantena per rememorar aquelles pel·lícules que sempre t’han fascinat, i que de ben segur també pots visionar per Internet. O recuperar aquells DVD’s o Videos què tant vèiem fa 10 anys.

Pintar mandales

És sabut que els mandales tenen un gran efecte relaxant, i es poden configurar com una via d’allò més eficaç a l’hora de superar o evitar les situacions d’angoixa. Per aquest motiu, acolorir figures d’aquest estil pot ser de gran utilitat durant el confinament. I, el que és encara millor, es poden trobar centenars de plantilles en línia.

Cuidar de les plantes

Encara que pugui semblar una obvietat, la vida frenètica que tenen moltes persones fa que, a poc a poc, vagin descuidant altres aspectes que no requereixen tanta atenció com la seva realitat més immediata. Però aquesta temporada pot servir per dur a terme una renovació integral de l’espai on vivim, i això implica cuidar el màxim possible tots els elements del seu interior, les plantes incloses.

Fer treballs manuals

La creativitat és una disciplina molt útil, però que no s’acostuma a treballar prou en el nostre dia a dia. No obstant això, tots podem donar curs a la nostra imaginació i ser especialment creatius, motiu pel qual et convidam a posar-te a prova i a atrevir-te a fer qualsevol classe de treballs manuals.

Fer exercici

És evident que no és el mateix començar a practicar esport a l’aire lliure o en un gimnàs que fer-ho a casa, on l’espai és molt més limitat. Però el confinament podria ser un bon motiu per fer el pas i iniciar-se en el món de la pràctica física. A Youtube hi ha desenes de vídeos de gairebé totes les disciplines, de manera que podem aprofitar la conjuntura per avançar-nos a la temuda “operació biquini” tot recuperat l’esperit de lycra i calentadors de na Jane Fonda o n’Eva Nasarre.

Jugar amb el telèfon mòbil, ‘tablet’ o similar

Afortunadament, per pal·liar l’avorriment durant la quarantena la tecnologia ens pot ser de gran ajuda, encara més en uns temps en què l’ús dels telèfons mòbils està a l’ordre del dia. Per aquest motiu, podem descarregar-nos qualsevol joc amb el nostre dispositiu, ja que n’hi ha una gran quantitat que són gratuïts i no suposen cap despesa.

Gaudir dels jocs 

Els jocs mai passen de moda, sigui quina sigui la seva modalitat. Per aquest motiu, sigui en parella, companys de pis o amb la família, podem fer ús de la memòria i reviure qualsevol joc que ens hagi quedat gravat de la nostra infància o joventut. Si no, una altra opció que sempre ens pot salvar del tedi són els jocs de taula, ens permetran gaudir d’una bona estona sigui quina sigui la nostra edat.

Llegir un llibre

La poetessa nord-americana Emily Dickinson va afirmar el següent:  “Per viatjar lluny, no existeix millor nau que un llibre”. La lectura permet descobrir una infinitat d’universos diferents, i pot canviar hores i hores d’avorriment per estones de distensió, entreteniment i tranquil·litat.

Escriure

L’escriptura pot tenir un gran efecte terapèutic en les persones, ja que pot ajudar a entendre millor tots aquells pensaments que a vegades s’acumulen al cap i que no deixen reflexionar amb claredat. Escriure, idò, és una altra manera de conèixer-nos, i també serveix per deixar plasmat tot allò que guardem en el nostre interior i que no ens atrevim a treure públicament.

Aprendre a tocar un instrument

La música és una altra eina eficaç des del punt de vista de la psicologia, i pot generar enormes beneficis en alguns casos especials i concrets. Però, si escoltar-la és emocionant, encara ho pot resultar més si som nosaltres mateixos qui emetem la melodia. Per tant, la quarantena és una gran ocasió per aprendre a tocar algun instrument: guitarra, piano, timbal… Qualsevol opció és vàlida!

Aprendre anglès (o qualsevol altra idioma, clar)

Sens dubte, si hi ha una osa que sempre té pendent la majoria de la població és la d’aprendre idiomes. Concretament, moltes persones volen millorar el seu anglès, una llengua imprescindible en el moment de travessar les fronteres. Es pot fer a través de classes a distància, mirant pel·lícules en versió original o, fins i tot, escoltant aquelles cançons angleses que més ens agradin. L’única cosa important és aprendre!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *