La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre el blog #biblioconfinats per potenciar el servei digital de promoció a la lectura i impulsa una sèrie de recursos que es difondran a través de les xarxes socials

Com ja sabeu, les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) romanen tancades al públic fins a nou avís. Tanmateix, el personal bibliotecari està treballant a porta tancada amb la gestió de les biblioteques, les col·leccions i els serveis.

Un dels serveis que es potenciaran durant el confinament a casa, a causa del context actual de prevenció i contenció de transmissió del COVID-19 i de les mesures que s’estan prenent en favor de la salut pública, és el servei digital de promoció a la lectura, que s’ha anomenat amb el hashtag #biblioconfinats.

D’aquesta manera, s’ha obert un blog específic, que du per nom #biblioconfinats, per tal de difondre recursos digitals gratuïts literaris i culturals en general. 

Pel que fa a la difusió dels recursos digitals literaris i culturals en general, n’hi ha molts de gratuïts i cada dia creix el seu nombre, procedents de plataformes de pagament que els alliberen perquè tothom hi pugui accedir durant aquestes setmanes.

D’aquesta manera s’ha fet un recull, segons siguin:

Llibres, revistes i audiollibres

Representacions de teatre

Reculls de música, pel·lícules, llibres i jocs

Pel·lícules

Museus en línia

Audiollibres i Podcasts

Música

Tots aquests recursos s’aniran ampliant i actualitzant.

S’han creat recursos propis, tot gravant vídeos amb informacions diverses, explicant com funcionen alguns serveis i engegant algunes activitats que es faran de manera virtual.

Una de les accions serà l’explicació del funcionament de la plataforma de préstec digital eBiblio, tan útil en aquests temps.

L’altra és una crida que es farà perquè les persones que ho desitgin es gravin recitant un poema. A partir d’aquestes accions individuals, es crearà un vídeo per al Dia de la Poesia (21 de març).

També es gravaran persones llegint contes o fragments d’obres, amb la participació virtual dels clubs de lectura. Així com totes les iniciatives que vagin sorgint i que es puguin fer per incentivar la lectura.

Des de la XBM es vol convertir el confinament en una oportunitat per llegir més i xalar amb productes culturals i d’oci al nostre abast.

Podeu accedir a tots els continguts del blog #biblioconfinats a través del web de la XBM:

www.bibliomenorca.net

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.