Es reforcen les ajudes socials destinades als col·lectius més vulnerables per a cobrir necessitats bàsiques

La situació d’emergència declarada amb l’estat d’alarma pel Covid-19 (coronavirus) ha posat en manifest, una vegada més, l’afectació d’una crisi com aquesta als col·lectius més vulnerables. Després dels primers dies de confinament, s’ha deixat palesa de les mancances que sorgeixen davant una situació com aquesta i la dificultat per a cobrir les primeres necessitats per part d’aquests col·lectius.

En aquest sentit, el departament de Benestar Social del Consell ha decidit ampliar el pressupost de dos dels seus programes d’atenció social amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques dels més vulnerables i contribuir al fet que tothom tingui accés a l’alimentació bàsica.

Així, el primer programa que ha vist incrementada la seva partida, amb un pressupost total de 250.000€, ha estat el d’ajuts destinats a emergències socials. Aquest programa es gestiona a través dels serveis socials comunitaris bàsics dels ajuntaments. En concret, aquesta nova partida estarà dotada amb 100.000€ a través d’una línia suplementària per donar cobertura a les noves situacions derivades de l’estat d’alarma i podrà cobrir necessitats bàsiques com: factura d’electricitat, aigua, compra d’aliments…

Per altra banda, el segon programa que veurà incrementat la seva partida serà el d’ajut alimentari gestionat per Càritas Diocesana i Creu Roja a Menorca. Aquest programa s’ha reforçat per garantir una alimentació equilibrada i saludable per a les persones vulnerables que per diferents motius poden tenir algun dèficit d’alimentació i, a més a més, de manera excepcional també podran adquirir producte d’higine a través d’aquesta ajuda. El servei s’ha vist incrementat fins a 40.000€ per a cada una de les dues entitats mencionades, duplicant així el pressupost inicial, i sumant un pressupost total de 80.000€. Així, cada entitat rebrà 40.000€.

Cal recordar que aquest programa consisteix en la donació de producte fresc km0 a les persones sol·licitants a través d’una de les dues entitats i del repartiment de tiquets als sol·licitants els quals es poden bescanviar directament als comerços. D’aquesta manera també s’incentiva la compra en comerços locals i de proximitat ajudant a dinamitzar la seva activitat econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.