Salut es planteja fer proves PCR preventives als geriàtrics i residències de Menorca El pacient de l'Imserso ingressat a l'UCI dóna negatiu

La directora mèdica de l’Hospital Mateu Orfila, Tamara Contreras, ha assegurat avui migdia que es valorarà fer proves de detecció de Covid19 a totes les residències geriàtriques de l’illaContreras ha remarcat aquest fet davant de l’increment de casos que s’ha pogut veure a la residència des Mercadal, on aquest divendres s’hi sumen 7 positius als 3 d’ahir. En total, en aquests moments hi ha 10 residents que s’ha confirmat que han donat positiu, 2 que han donat negatiu i es resta a l’espera dels resultats de les proves dels 10 residents interns al centre que encara es desconeixen.
Contreras ha assegurat que “tenim la possibilita damunt la taula, però dependrà de la resta de resultats que hi queden per conèixer des Mercadal. I també del resultat de la prova que s’ha fet avui matí al centre de Santa Rita de Ciutadella, que es tindrà en les pròximes hores”. En qualsevol cas, ha remarcat que “la decisió encara no està presa. Hem de veure què passa en les pròximes hores”. També es veurà en quin escenari queda el centre, depenent del nombre de positius. I es valorarà aïllar-los a un lloc diferent del geriàtric o no.
La directora mèdica ha volgut remarcar que, durant el dia d’avui, es preveu fer unes 110 proves PCR. “Estem fent una mitjana de 50 proves diàries”. I també ha informat que la UVAC del centre de l’illa es trasllada a partir de demà des d’Alaior a Es Mercadal, ampliant l’horari de 8 a 22, en lloc de 8 del matí a 15 que tenia fins ara. Les proves PCR que s’estan realitzant es prioritzen a pacients que presenten simptomatologia més greu i també al personal sanitari, per tal de no veure’s en un escenari de manca de personal. En aquests moments, hi ha 8 professionals infectats -un més que ahir- i 40 en vigilància.
Pel que fa a la situació a Santa Rita, s’ha informat als familiars dels interns del centre de la realització de la prova. I en funció del resultat, es prendran les mesures pertinents d’aïllament i es farà la prova PCR a la resta de residents i treballadors.
La situació de les UCI, en l’escenari 3

Contreras ha remarcat que la situació que es viu a l’Hospital Mateu Orfila és “anòmala”, en el sentit que, per nombre de pacients ingressats a UCI, es troben en l’escenari 3 de pla de contingència. En aquests moments, hi ha oberta una UCI, la Covid 1, amb 7 pacients, i s’ha obert també la segona UCI, la Covid 2, amb 12 llits i un pacient ingressat en aquests moments. Cal recordar que es podria obrir una tercera UCI per pacients positius de Covid19 amb 4 llits més.
En canvi, a la planta de medicina interna, ara mateix està activat l’escenari 1 del pla de contingència, amb 5 hospitalitzats.
El pacient ingressat a UCI de l’Imserso, negatiu

El pacient que primera va ingressar a l’UCI del Mateu Orfila, el turista de l’Imserso, ja dona negatiu en la prova del Covid19, el que suposa una bona notícia. Tanmateix, roman a l’UCI i a l’espera de l’evolució favorable per passar-lo a planta.
Previsió d’augment dels casos en els pròxims dies

Contreras ha assegurat que la situació a Menorca és “la prevista”, i que és molt probable que durant el que queda d’aquesta setmana i la que ve, els casos positius a l’illa vagin en augment. No podem dir que no arribarem a una situació dramàtica, com està passant a altres llocs, perquè no ho sabem. Però sí que hem pres les mesures preventives amb una setmana d’antelació. Hem tingut temps per preparar l’hospital i també per començar abans el confinament, que és el més important.
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *