El govern espanyol demana “disculpes” per legislar “a gran velocitat” sense consens amb les CCAA i l’oposició Montero ho justifica pels temps "vertiginosos" de de la pandèmia i promet "reforçar" la coordinació amb tots els actors

ACN Madrid .- La portaveu de govern espanyol, Maria Jesús Montero, ha demanat “disculpes” per haver legislat “a gran velocitat” i sense consensuar amb als agents socials, les CCAA i l’oposició les mesures de lluita contra la pandèmia del coronavirus. Des de La Moncloa, Montero ha evitat parlar d’improvisació i ha assegurat que el seu executiu actua de forma “immediata” quan li ho recomanen les autoritats sanitàries. “És veritat que els temps que han acompanyat la pandèmia són vertiginosos i hem de legislar a gran velocitat”, ha dit Montero en resposta a les crítiques per no consultar les mesures, però ha afirmat que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha “rendit comptes” a la Conferència de Presidents i impulsarà la coordinació amb tots els actors.

“Estem intentant amb el poc temps disponible estendre tota la nostra capacitat de coordinació i seguirem treballant en aquesta línia demanant disculpes si el ritme vertiginós que ens obliga prendre mesures en 24 hores no ens permet donar informació detallada de cada punt”, ha afirmat abans de prometre que el govern “seguirà estrenyent coordinació” amb els agents socials, l’oposició i les CCAA.

Segons Montero, malgrat les advertències del PP, el govern espanyol no tem que el Congrés rebutgi els decrets econòmics aprovats aquest dimarts. “No s’entendria que el PP no donés suport a un decret que pretén crear un permís retribuït”, ha afirmat, i “malgrat que cadascú ha d’obrar en conseqüencia” el govern “parlarà amb la resta de partits polítics per si hi ha alguna qüestió que volen incorporar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.