Ciutadella fa púbic un segon Ban d’Alcaldia amb mesures tributàries

Davant la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern central, mitjançant el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasio – nada pel COVID-19, queda palesa la situació d’excepcionalitat i emergència provocada per aquest virus, que necessàriament implica l’adopció de mesures per protegir la salut i seguretat de tota la ciutadania, i totes aquelles que siguin complementàries per adequar els processos administratius de forma que dismi – nueixi l’impacte a la ciutadania que suposa aquesta situació excepcional.

L’article 33 del Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19, estableix que el període comprès des de la seva entrada en vigor fins el 30 d’abril de 2020 no computarà a efectes de la durada màxima dels procediments d’aplica – ció dels tributs, sancionadors i de revisió tramitats per aquest Ajuntament, si bé durant aquest període l’Ajuntament podrà impulsar, ordenar i realitzar els tràmits imprescindibles.

L’Ajuntament de Ciutadella considera que ha de contribuir a adoptar, dins l’àmbit de les seves competèn- cies, aquelles mesures que ajudin a mitigar les conseqüències derivades de l’estat d’alarma en l’econo- mia de les persones i de les empreses, sobretot a aquells sectors de la població més vulnerables.

La Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, a l’article 21.1, preveu que l’alcal- dessa pugui adoptar, sota la seva responsabilitat, les mesures necessàries i adequades en cas de catàs- trofe o d’infortunis públics o greu risc dels mateixos, les quals han de respectar el principi de proporcio- nalitat, seguretat jurídica, eficiència i eficàcia.

Per l’anterior,

FAIG SABER:

Primer. Queda suspès fins dia 30 d’abril de 2020 el termini de pagament de tots els tributs i liquidacions que es trobin actualment tant en període voluntari com en període executiu de pagament, així com el pa- gament derivat d’acords de fraccionament i ajornament.

Segon. El cobrament del padró de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica 2020 queda suspès fins dia 30 d’abril de 2020, a partir del qual es reprendrà el termini de pagament.

Tercer. La data d’inici de cobrament dels padrons i liquidacions que s’aprovin, ho seran amb els terminis de pagamament, pendents de concretar, tal com indica la normativa.

Quart. El càlcul de la taxa per ocupació de via pública que, d’acord amb l’article 11 de la seva ordenança reguladora, es calcularà aplicant la reducció proporcional al nombre de dies que l’estat d’alarma es per- llongui en el temps.

Cinquè. Mitjançant resolucions núm. 354, 355 i 356, de dia 20.03.2020, s’ha aprovat la suspensió del cobrament de les quotes pels serveis de l’escola municipal de música, de l’escola d’arts i del servei de piscina, respectivament, així com les activitats esportives municipals i la compensació pels dies ja liqui- dats en què no han tingut lloc les activitats.

Sisè. Des del Patronat Municipal d’Escoles Infantils, també s’ha acordat la suspensió del cobrament de les quotes i la compensació pels dies liquidats en què no hi ha hagut servei.

Aquestes mesures s’estableixen per afavorir a aquells contribuents que, degut a la situació que s’està vi- vint, puguin trobar obstacles a l’hora de complir amb les obligacions tributàries i en els tràmits en proce – diments de caràcter tributari, com puguin ser, atendre requeriments, formular al·legacions en termini o al- tres de revisió en matèria de tributs.

Una volta restablerta la situació, aquelles persones que tinguin dificultats econòmiques per complir amb les seves obligacions tributàries disposen de la possibilitat de sol·licitar ajornaments o fraccionaments dels deutes, segons es preveu a l’Ordenança general de gestió i recaptació dels tributs municipals (capí- tol VIII, secció 3a)

Qui vulgui atendre els pagaments que té pendents o presentar les seves al·legacions, ho pot fer igual- ment durant aquest període.

La informació específica del nostre municipi es pot trobar al web de l’Ajuntament www.ajciutadella.org, a l’instagram ajciutadella, al facebook ajuntament de ciutadella i al washap municipal 699792133.

Atenció telefònica:

A l’OAC : 971 38 10 50, de 9 hores a les 14 hores
A l’empresa col.laboració en la recaptació : 971 38 47 80, de les 9 hores a les 14 hores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.