Actes 8 Març

El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 1.131 casos acumulats a les Illes Balears SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 62 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 5,8 %. Fins ara, s’han registrat 51 morts. D’altra banda, 170 persones s’han curat, la qual cosa implica un 53 % més que ahir. El total de positius actius, actualment, és de 910

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i ha ofert una informació més específica sobre la situació en cada illa.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 449 persones hospitalitzades, 75 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 18 persones hospitalitzades (9 a l’UCI). També hi ha 32 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 54 les persones hospitalitzades (16 a l’UCI). Altres 26 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 180 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, la qual cosa representa l’1,1 % del total.  Un total de 422 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores, 4 usuaris han resultat positius en coronavirus després de les proves PCR. Provenen de les residències Elena, Son Ametler, Oasis i Domusvi Palma, on ja s’havien detectat altres casos amb anterioritat.

En total, s’han detectat 105 casos de coronavirus a residències de gent gran de les Illes Balears (91 usuaris i 14 treballadors), 6 dels quals han mort.

Així mateix, en residències i centres per a persones amb discapacitat s’han notificat 3 positius més a la Residència Via 10 d’Amadip Esment.

Fins ara, en les residències i centres per a persones amb discapacitat s’han notificat 39 casos (38 usuaris i un treballador), i d’aquests 3 han mort amb coronavirus.

A les Illes Balears hi ha ara mateix 55 residències per a gent gran, amb més de 4.600 usuaris. Per tant, els casos positius notificats suposen un 1,9 % del total. Així mateix, hi ha 21 centres per a persones amb discapacitat, amb 552 usuaris. D’aquests, un 6,8 % han donat positiu per SARS-CoV-2.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.