Actes 8 Març

La UE registrava la taxa d’atur més baixa des del 2000 just abans de la crisi pel covid-19 Espanya és manté com el segon estat amb més aturats, només per sota de Grècia

ACN Brussel·les .- La taxa d’atur a l’eurozona es situava  el 7,3% el febrer, una dècima menys respecte al mes anterior, segons les dades de l’Eurostat. Amb el 7,3%, la taxa d’atur a la zona euro se situa en la més baixa des del 2008. A la Unió Europea, la taxa d’atur del febrer se situa en el 6,5%, quatre dècimes per sota respecte al gener. Es tracta de la xifra més baixa registrada des del febrer del 2000. L’atur ha disminuït en 62.000 persones a la Unió Europea i en 88.000 a la zona euro respecte al gener. Grècia i Espanya són els estats amb més aturats, amb una taxa del 16,3% i 13,6% respectivament. La República Txeca, els Països Baixos i Polònia encapçalen la llista dels estats amb menys aturats.
Grècia i Espanya també són els estats de la zona euro amb més atur juvenil, seguits d’Itàlia. Mentre a la zona euro l’atur juvenil és del 15,5% i a la Unió Europea del 14,9%, a Grècia s’eleva fins el 34,7%, a Espanya fins el 30,9% i a Itàlia fins el 29,6%.

Espanya està més de sis punts per sobre de la taxa d’atur mitjana de l’eurozona i més de 15 punts per sobre pel que fa a la d’atur juvenil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.