Actes 8 Març

Mesures econòmiques que proposa Cs Ciutadella per a pal·liar la crisi del COVID-19

Donades les circumstàncies recents en que s’han augmentat les restriccions en quant a l’estat d’alarma a Espanya i que moltes empreses, treballadors i autònoms de Menorca donen pràcticament per perduda la temporada d’estiu 2020 i els corresponents ingressos, la qual cosa pot abocar-nos a una crisi social/econòmica posterior sense precedents, i tot recordant que l’Ajuntament disposa d’un superàvit municipal, és l’objecte d’aquesta sol·licitud demanar des de la oposició que exerceix Cs Ciutadella en pro d’ajudar (tal com ens va sol·licitar la pròpia Alcaldessa) a la tasca governativa i en pro sobre tot d’una ajuda social i econòmica per al poble de Ciutadella, que l’equip de Govern estudiï urgentment la viabilitat de fer front a una situació excepcional i d’extrema gravetat, contemplant duu a terme les següents mesures que el nostre grup municipal proposa:

1.- Suspensió del cobrament de les quotes pels serveis de l’escola municipal de música i de l’escola d’arts, així com la compensació pels dies ja liquidats en què no han tingut lloc les activitats; així com la reducció del 50% del cobrament anual de les quotes d’aquests dos serveis de cara al curs 2020/2021 a aquelles famílies que acreditin haver patit de forma important la crisi econòmica a rel del Covid-19.

2.- Suspensió del cobrament de les quotes de les escoletes infantils i compensació pels dies liquidats en què no hi ha hagut servei; així com la reducció del 50% del cobrament anual de les quotes d’aquest ensenyament de cara al curs 2020/2021 a aquelles famílies que acreditin haver patit de forma important la crisi econòmica a rel del Covid-19.

3.- Suspensió del cobrament de les quotes del servei de piscina i de les activitats esportives municipals així com la compensació pels dies ja liquidats en què no han tingut lloc les activitats; així com la negociació amb l’empresa/es concessionària/es de les instal·lacions municipals a fi de que se’n puguin beneficiar econòmicament, de cara al curs 2020/2021, aquelles famílies que acreditin haver patit de forma important la crisi econòmica a rel del Covid-19.

4.- Reducció del 50% de la taxa anual d’ocupació de via pública de l’any 2020. Data de pagament: A partir del dia 1 de Juliol de d’enguany. Fer-ho fraccionat en 2 pagaments i sense recàrrec.

5.- Reducció dels pagaments d’impostos i taxes generals de l’any 2020 al 50% del total anual.

6.- Recaptar les taxes i els impostos municipals a partir del dia 1 de Juliol de 2020 fraccionadament, de manera individual i sense recàrrec: Bimensual: Ibi (en 3 pagaments). Trimestral: Fems, Aigua i clavegueram, Impost de circulació i Guals permanents (en 2 pagaments); tot tenint en compte lo exposat en el punt 5 (reducció del 50% del total anual).

7.- Reducció del 5% de l’Ibi del 2020 per mor de l’estat d’alarma general per anar en benefici del contribuent per lluitar contra la crisi econòmica i en consonància al romanent que quedava de la pujada d’Ibi que contemplava la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril. Modo de pagament, en el punt 6 explicat (3 pagaments a partir de l’1 de Juliol de 2020).

8.- A aquelles taxes ja pagades corresponents al 2020 abans d’entrar en vigor l’estat d’alarma, aplicar-se el descompte del 50% i retornar les quantitats pagades de més als contribuents. Retorns a partir de l’1 de Juliol de 2020.

9.- En relació a l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), en concordança amb el que preveu l’article 88.2.d) de la Llei 2/2004 Reguladora d’Hisendes Locals, es proposa la bonificació del 50% dels subjectes passius que tributin per quota municipal pels següents epígrafs:

  1. Secció Primera: Activitats Empresarials.
  • Divisió 4. Altres indústries manufactureres
  • Divisió 5. Construcció
  • Divisió 6. Comerç, Restaurants I Hostalatge, Reparacions
  • Divisió 9. Altres serveis,

Específicament, se sol·licita la bonificació amb relació a les següents activitats econòmiques:

  • Agrupació 91. Serveis agrícoles, ramaders, forestals i pesquers.
  • Agrupació 92. Serveis de sanejament, neteja i similars.
  1. Secció Segona: Activitats Professionals.
  • Divisió 0. Professionals Relacionats Amb La Agricultura, Ramaderia, Caça, Silvicultura i Pesca.
  • Divisió 3. Professionals Relacionats Amb Altres Indústries Manufactureres.
  • Divisió 4. Professionals Relacionats Amb La Construcció.
  • Divisió 5. Professionals Relacionats Amb El Comerç i La Hostaleria.
  • Divisió 8. Professionals Relacionats Amb Altres Serveis.

Específicament, se sol·licita la bonificació amb relació a les següents activitats econòmiques:

  • Agrupació 81. Professionals que presten serveis de neteja.

Amb l’aplicació d’aquesta mesura (punt 9) es pretén protegir el teixit empresarial i professional local de l’impacte del Covid-19, alliberant-los de part del pagament de l’IAE en un moment en què la seva activitat econòmica es veurà afectada.

Grup Municipal Cs Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.