Patronals de les asseguradores celebren la mesura del govern espanyol de permetre retirar diners dels plans de pensions El nou supòsit de liquiditat va encaminat a "pal·liar" les conseqüències de la "necessitat econòmica"

ACN Barcelona .- L’Associació Empresarial de l’Assegurança (UNESPA) i l’Associació d’Institucions d’Inversió Col·lectiva i Fons de Pensions (INVERCO) han celebrat la mesura del govern espanyol de permetre retirar diners dels plans de pensions als afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), empresaris d’establiments tancats o autònoms que hagin cessat l’activitat per l’estat d’alarma. El nou supòsit de liquiditat va encaminat a “pal·liar” els efectes de la “necessitat econòmica” derivada de l’emergència sanitària. Les patronals de les asseguradores han afirmat estar “orgulloses” que els instruments de previsió social puguin contribuir a “mitigar” les conseqüències de la crisi i donant suport a una “ràpida sortida” d’aquesta.
En els últims deu anys, els plans de pensions han abonat anticipadament 4.000 milions d’euros a 726.000 beneficiaris, amb l’objectiu de dotar-los de liquiditat davant una situació de desocupació. Els Plans de Previsió Assegurats (PPA) han abonat 339 milions d’euros en els últims sis anys, corresponents a més de 44.000 assegurats en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.