ATA exigeix al govern espanyol que elimini la quota de l’abril dels autònoms "No podem pagar una quota per la que no estem facturant ni venent", diu Lorenzo Amor

ACN Barcelona .- L’associació d’autònoms ATA ha reclamat al govern espanyol que elimini la quota del mes d’abril davant de la “més que previsible ampliació de l’estat d’alarma”. En un comunicat, el seu president, Lorenzo Amor, ha recordat que els treballadors per compte propi estan “confinats, asfixiats, sense liquiditat, sense facturar i sense vendre”. Després que es cobrés la quota del març, des d’ATA asseguren que “ja no volen ajornaments ni moratòries” per la d’abril perquè “no s’està facturant ni venent”. “Només contemplem l’eliminació de la quota”, destaca el president d’ATA.
“Cap treballador o persona que estigui a casa seva sense treballar, sense cobrar l’atur ni un permís retribuït, cotitza en aquests moments a la Seguretat Socials. Els autònoms no podem ser menys”, afirma el president d’ATA, que recorda que si no cobren una prestació no poden tenir l’obligació de cotitzar.

Des de l’associació d’autònoms també reiteren la petició a l’Estat perquè ajorni les obligacions tributàries del primer trimestre, evitant que la gent hagi d’anar a les gestories per tenir la documentació per pagar.

“Volem recordar que acatem les mesures sanitàries aprovades, però són les mesures econòmiques i laborals que les acompanyen les que ens estan portant a la ruïna”, diu l’ATA.
Segons Amor, és “coherent” ajornar la presentació de les obligacions tributàries al mes de juliol i fer conjuntament el primer i el segon trimestre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.