Pesca destinarà 200.000 euros a garantir la comercialització pesquera de totes les illes

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ja té definida la segona mesura del pla de xoc per al sector primari davant la crisi provocada pel COVID-19. Es tracta d’una ajuda de 200.000 euros en total per cobrir la part de despeses de funcionament de les llotges de Palma i Eivissa i dels punts de primera venda de Menorca i les Pitiüses. Així, es compensa la baixada de vendes fins al mes de juny i es garanteix el bon funcionament i l’abastiment adequat per als consumidors.

L’ajuda es nodreix de fons europeus de pesca, i tot i que encara no està publicada, ja s’ha comunicat al sector que s’atorgarà amb efecte retroactiu des del primer dia decretat d’estat d’alarma i fins al 30 de juny. També se’ls ha transmès la decisió que els beneficiaris de l’ajuda siguin aquestes llotges i punts de primera venda, degut al fet que són els més importants a l’hora de mantenir en funcionament la cadena de comercialització de tota la producció pesquera a les Illes Balears.

Cal destacar que al mes de març, per exemple, la llotja de Palma ha baixat prop d’un 50 per cent el seu volum de vendes, comprometent greument el seu funcionament. Altres punts de primera venda com Ciutadella també han baixat un 30 per cent; o els de Sant Antoni i Formentera, també amb un 50 per cent cada un. D’altra banda, en el cas de la llotja de Palma s’ha de tenir en compte que els costs de funcionament són d’aproximadament 50.000 euros mensuals. Per això, l’ajuda s’establirà tenint en compte també la diferència entre els volums de venda dels mesos de març de 2019 i de 2020.

Per últim, en una reunió aquest matí amb tècnics de la Conselleria, s’ha començat a definir també l’ajuda de capital circulant que rebran les embarcacions que han continuat fent feina. Pel que fa a les que han aturat temporalment o es volen acollir a un ERTO, encara s’està pendent de les instruccions que es donin des del Ministeri, ja que ha de desenvolupar la flexibilització que ha aprovat Brussel·les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.