«Servem els nostres topònims: sa Torre del Ram

Tot i que no sabem si el topònim té a veure amb la festivitat que celebrarem diumenge, ens hi ha fet pensar i per açò volem recordar que el nom d’aquesta urbanització de Ciutadella és «sa Torre del Ram», introduït amb article, i no «Torre del Ram».
Pel que fa a l’etimologia, Joan Coromines no descarta que provengui de l’àrab ar-rahm, ‘la clemència o la pietat’ o bé del nom de persona Abd-er-Ráhman, mentre que Cosme Aguiló apunta més aviat a la hipòtesi d’una funció defensiva, que Enric Ribes i Marí abona per als topònims eivissencs: «la relació entre els rams o les rames i els punts d’observació de la costa no és altra que la necessitat d’utilitzar un codi de senyals (amb els rams) per tal de donar avís en cas de perill.»
#laculturanoatura
#quedatacasa
#quedauacavostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *