7 nous casos de coronavirus a Menorca dels 14 enregistrats a les Balears Tres d'ells són de la residència d'Es Mercadal i un nou sanitari

Menorca enregistra avui un dels seus pics més elevats, després del de les 12 persones del Geriàtric d’Es Mercadal, per positius en coronavirus amb set noves persones infectades, si bé hi ha que destacar que avui no s’ha produit cap nova mort, després de tres dies on es van lamentar èxitus.

A dia d’avui hi ha 16 persones ingressades a l’Hospital Mateu Orfila,  nou a les UCIs, com ahir, però augmenta en dues les persones ingressades en planta que són set.

També ha augmentat el número d’UVACS que es situa en 39 que juntament amb els 16 ingressats clínics fan que el número de pacients actius sigui de 55 persones i el total de pacients acumulats es situi en 75 positius COVID-19.

Ha augmentat també en una persona el número de professionals infectats que passa de 14 a 15 positius.

Les diferències respecte a la jornada d’ahir  són 7 positius més, 2 en planta al Mateu Orfila i 5 més d’atenció a domicili, dels quals 3 són de la residència de persones majors d’Es Mercadal que han donat positiu a les proves que es van fer dijous, i l’altra és el treballador de l’Àrea de Salut esmentat.

No s’han registrat ni èxitus (morts de persones) ni noves altes mèdiques.

Ciutadella

En relació a la Residència Geriàtrica de Ciutadella, antic Hospital Muncipal, les persones majors que van tenir contacte amb la treballadora que va donar positiu per COVID-19, continuen aïllats en la mateixa residència, i cap d’elles presenta símptomes.

L’equip UVAC de Ponent, demà passat dilluns pendrà les mostres a aquests residents per a determinar si hi ha nous contagis. El motiu de que les proves es facin dilluns obeeix, segons ens han explicat responsables d’IB Salut, perquè es sap el dia exacte en que la treballadora infectada va estar en contacte amb aquestes persones majors i, per tant, es complirà el termini de 7 dies perquè el resultat de les proves sigui fiable i s’eviti tenir un fals negatiu, cosa que pot passar si es fan massa prest els tests a persones que no presenten símptomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.