La CEOE i CEPYME alerten que la pròrroga de l’estat d’alarma pot fer “més profunda” la recessió econòmica Les patronals insisteixen que cal aturar el pagament d'impostos

ACN Barcelona .- La CEOE i CEPYME han alertat que la pròrroga de l’estat d’alarma que ha proposat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pot servir per accelerar la sortida de la crisi sanitària però també pot fer “més profunda” la recessió econòmica per la caiguda dràstica de l’oferta i la demanda de béns i serveis. En un comunicat, han lamentat que moltes empreses i treballadors viuen “una situació angoixant” perquè no tenen ingressos però sí que paguen impostos i, en aquest sentit, n’han demanat la suspensió “de manera ràpida i eficaç”. En concret, han demanat que se suspenguin tributs com l’IVA, l’IRPF o les cotitzacions a la Seguretat Social als sectors “més colpejats” pel descens de l’activitat.

“Oferim el nostre esforç per detectar en el marc del diàleg social quins són aquests sectors i empreses més vulnerables, per aplicar amb urgència aquesta suspensió fiscal que ja han adoptat 22 països europeus i 15 comunitats autònomes”, expliquen al comunicat.

Per a les patronals, cal aturar el pagament de tributs perquè no és “possible” tenir la informació comptable i fiscal de l’espectre empresarial “per poder complir amb els deures tributaris”, i remarquen que un 80% de les pimes fan les declaracions a través de professionals externs que estan a locals diferents de l’empresa i el 50% del tractament de les factures és en paper. En aquest sentit, expliquen que tampoc es podrien sol·licitar aplaçaments perquè no sempre es poden fer telemàticament, en aquests casos.

Ampliació de les línies d’avals

D’altra banda, la CEOE i CEPYME han reclamat que les línies d’avals a autònoms s’ampliïn “de manera immediata”. “Demanem que s’ampliïn amb caràcter immediat dels 20.000 milions inicials als 50.000 milions d’euros les línies d’avals aprovades pel govern per destinar aquest nou tram especialment a pimes autònoms”, diuen al comunicat.

També demanen que es flexibilitzi els processos per tramitar ERTO per “seguir salvaguardant els llocs de treball” i que la caiguda de l’activitat “no es tradueixi en majors nivells de desocupació”. A més, també indiquen que com que la recuperació “no serà immediata” les condicions que se sol·liciten es mantinguin “temporalment” després de finalitzar l’estat d’alarma.

“Ens posem al servei del govern per treballar en la preparació d’una sortida progressiva de la crisi per a tots els sectors econòmics, sobretot en àmbits tan complexos com l’industrial, i reiterem el nostre convenciment que les empreses espanyoles formem part de la solució”, destaquen al comunicat.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca