El coronavirus reduirà un 7,8% les hores de treball de tot Europa, segons l’OIT La xifra equival a 15 milions de llocs de feina a jornada completa

ACN Barcelona .- El coronavirus reduirà un 7,8% les hores de treball de tot Europa durant el segon trimestre de 2020, equivalent a quinze milions de treballadors a jornada completa, segons l’Organització Internacional del Treball (OIT). A escala global, afectarà el 6,7% de les hores, equivalent a 230 milions d’empleats amb una jornada de quaranta hores setmanals. L’augment de l’atur global el 2020 dependrà de la rapidesa de la recuperació econòmica i “l’eficàcia” de les mesures polítiques, tot i que l’organització adverteix que la xifra final podria ser superior als 25 milions de persones previstos inicialment. Actualment, més del 81% dels empleats de tot el món estan afectats per tancaments totals o parcials dels llocs de feina.
L’organització calcula pèrdues en tots els grups d’ingressos, si bé preveu un impacte “especialment” rellevant en els països d’ingressos mitjans i elevats. En aquests, es reduiran un 7% les hores de treball, equivalents a 100 milions de treballadors a temps complet, uns efectes molt superior al de la crisi financera de 2008.

Entre els sectors amb més risc, s’hi troben els de l’hostaleria i la restauració, la indústria, el comerç i les activitats administratives i empresarials.

Segons la segona edició de l’informe de l’OIT sobre l’impacte del coronavirus en el mercat laboral, 1,25 bilions d’empleats (un 38% dels ocupats a tot el món) treballen en sectors amb risc d’un augment “dràstic i devastador” dels acomiadaments i reducció de la jornada laboral i els salaris. A escala global, dos milions de persones treballen en economies emergents i estan “particularment en risc”.

Per a pal·liar aquesta situació, l’organització ha destacat la importància de donar suport a les empreses i l’ocupació, estimular l’economia i el mercat laboral, protegir els treballadors i utilitzar el diàleg entre el govern i els empleats per trobar solucions de consens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *