Els pacients de Farmàcia Hospitalària reben als medicaments al seu propi domicili

Des d’ahir dilluns, els pacients de Farmàcia Hospitalària reben als medicaments al seu propi domicili gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Àrea de Salut de Menorca i Creu Roja. Es tracta de prop de nou-cents pacients oncològics, amb esclerosi múltiples, artritis reumatoide, o fibrosi quística, entre d’altres, que bé per la gravetat de la seva patologia de base, perquè porten en medicaments immunosupressors, o perquè són pacients amb comorbiditats associades, els fa especialment vulnerables.

Amb aquesta mesura, s’evita que els pacients hagin d’acudir personalment a la consulta de farmàcia hospitalària, i que s’exposin a una situació de risc per a la seva salut davant l‘actual situació de pandèmia per la Covid-19.. Gràcies a aquest acord amb Creu Roja, voluntaris de l’entitat van cada matí a l’Hospital Mateu Orfila a recollir els tractaments i fer un recorregut de Maó fins a Ciutadella amb el vehicle autoritzat per entregar-los porta a porta a diferents pacients, segons la programació i el calendari de distribució que preparin els farmacèutics del servei. Els medicaments es transporten en capses o en neveres, segons si necessiten refrigeració o no, i van identificats respectant, en tot moment, la privacitat dels pacients i la seva patologia, i són tractaments per a un màxim de dos mesos. Els pacients, per altra banda, hauran de signar un document per a certificar la recepció del tractament.

El doctor Gabriel Mercadal, adjunt del servei de Farmàcia Hospitalària i coordinador del projecte, destaca la total predisposició de Creu Roja per tirar endavant aquest projecte, tant del coordinador de Menorca, Josep Allès, com a Victòria Avellà, directora de Salut, Socors i Emergències de la Creu Roja Balears, i Jorge Grande, a la vegada que agraeix a Toni Torres, estudiant de Ferreries que està cursant cinquè curs de Farmàcia a Barcelona, la seva col·laboració en aquesta iniciativa.

Junt amb el servei d’entrega a domicili, farmàcia hospitalària està atenent els pacients per telèfon i videoconferència per resoldre tots els seus dubtes i, a la vegada, garantir l’adherència, l seguretat i efectivitats dels tractaments, una assistència telemàtica que es fa de manera regular, tant abans com després de l’enviament dels tractaments.

Per altra banda, des de Farmàcia Hospitalària es vol agrair a l’empresa Rótulos Irla la donació de 4 mampares protectores per a les consultes externes per poder seguir passant consulta amb tota seguretat a aquells pacients que, per la tipologia dels seus tractaments, han de mantenir les visites presencials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.