Agricultura veu positiu el Reial Decret per cobrir la temporada al camp i xifra en 1.500 les persones necessàries a les Balears La consellera De la Concha ha traslladat en una reunió amb el Ministeri i la resta de comunitats els avenços i la tranquilitat del sector primari a les illes gràcies al pla de xoc del Govern

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha mantingut una reunió aquest matí amb el ministre Luis Planas i la resta de consellers i conselleres de totes les comunitats autònomes per videoconferència, amb l’objecte de valorar el Reial Decret per incorporar mà d’obra al camp i ajudar en la temporada, així com per fer un seguiment de totes les mesures adoptades a nivell estatal i autonòmic per al sector primari durant l’estat d’alarma pel COVID-19.

Quant al Reial Decret del Ministeri, la consellera l’ha valorat positivament, ja que es tracta d’una eina «molt necessària» per poder cobrir la temporada i «una molt bona opció per a la gent en atur», donat que es pot compatibilitzar l’activitat amb el subsidi sense perjudici per al treballador/a. De la Concha ha precisat que a les Balears es necessiten unes 1.500 persones, i ha proposat incorporar-hi també als alumnes de FP agrària: «Seria una bona experiència directa al camp», ha dit.

La consellera ha traslladat al Ministeri els avenços aconseguits a les Balears des de l’aprovació del pla de xoc per al sector primari, com per exemple aconseguir mantenir els preus que se’ls paguen als productors o que les grans superfícies estiguin habilitant zones per promocionar el producte local. Ha volgut destacar la tranquilitat del sector a les reunions mantingudes, així com l’optimisme de la conselleria respecte al futur d’aquest: «Tenim ara una oportunitat si la sabem aprofitar. S’està construint un camí esperançador», ha dit, afegint que el sector «ha de tornar a ser clau en el camí cap a la diversificació econòmica de les illes».

De la Concha ha posat en valor també les iniciatives i l’esforç del sector a les Balears per vendre a domicili producte local, i ha posat d’exemple les illes en el manteniment de l’activitat als mercats municipals: «Hem de treure’ns un poc les ulleres de ciutat per veure la realitat. Aquests mercats són molt importants pel consum als pobles», ha advertit. En aquest sentit, també ha comentat la actual problemàtica amb l’activitat i l’accés als horts d’autoconsum, en la qual ha assegurat que «s’estan fent gestions perquè siguin possibles».

Per últim, la consellera ha remarcat al Ministeri i a la resta de comunitats autònomes que «és fonamental mantenir una actitud de calma i solidaritat per sortir d’aquesta sense deixar ningú enrere», i també ha recordat que des de la conselleria han agilitzat els pagaments de la PAC i de línies de capital circulant per part del Fogaiba «en un gran esforç per tal que el sector tingui liquiditat en aquests moments complicats».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.