El Centre Europeu de Control de Malalties alerta que a Europa encara no s’ha arribat al pic de la pandèmia de covid-19 L'organisme de la UE reclama que abans d'aixecar qualsevol mesura es garanteixin els tests de qualitat a la població

Foto: Antxon Castresana©

ACN Brussel·les .- El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha alertat que a Europa encara no s’ha arribat al pic de la pandèmia de covid-19 “malgrat algunes evidències a Itàlia i Àustria d’una disminució dels casos i les morts”. A més, l’ECDC ha avisat que aquestes tendències a la baixa s’han d’interpretar “amb precaució”. “És massa aviat per començar a aixecar totes les mesures de distanciament físic”, ha defensat el centre en el seu darrer informe de la situació. En tot cas, l’ECDC ha demanat als governs europeus que abans d’aixecar qualsevol mesura garanteixin els tests de qualitat a la població i sistemes de control per seguir l’evolució de la pandèmia.

Amb l’ECDC alertant que Europa encara no ha arribat al pic de la pandèmia, la tendència en els països continua sent diferent al continent. Itàlia, el més afectat pel coronavirus en nombre de defuncions, segueix amb la tendència a la baixa en morts. Les autoritats italianes han informat que aquest dimecres s’han aconseguit reduir les morts fins a 542, però s’han sumat 797 contagis més que en les anteriors 24 hores.

Després d’iniciar una tendència a la baixa, Espanya ha registrat un repunt en l’increment diari per segon dia consecutiu aquest dimecres. Els casos de coronavirus s’eleven a gairebé 150.000 i les defuncions a 14.555.

Per la seva banda, el Regne Unit ha registrat aquest dimecres la xifra més alta de morts. Se sumen més de 900 en les darreres hores, que eleven la xifra de defuncions per covid-19 a gairebé 8.000. També s’han registrat més de 5.400 contagis en un dia, cosa que eleva a més de 60.000 els positius al Regne Unit.

L’ECDC avala l’ús de mascareta per a persones sense símptomes

Malgrat que l’OMS ha remarcat que no hi ha prou evidències de l’efectivitat que tota la població porti mascareta, l’ECDC avala en un informe que el seu ús sigui “considerat” per a les persones que no tenen símptomes de coronavirus.

També defensa que el seu ús pot ser “considerat” en llocs on hi ha moltes persones per reduir l’expansió del virus. Amb tot, l’organisme insisteix que les mascaretes han de ser prioritzades per a treballadors sanitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *