L’hotel Artiem Carlos ja està preparat per acollir pacients amb Covid-19 De moment, s’ha condicionat la planta baixa de l’hotel i el primer pis, amb una capacitat total per acollir 44 pacients

L’hotel Artiem Carlos ja està preparat per acollir pacients amb Covid-19 en el moment que sigui necessari. Personal de l’Àrea de Salut de Menorca va completar ahir les feines per reconvertir aquest establiment turístic del municipi des Castell en un hotel medicalitzat per poder atendre

Aquest matí s’ha fet una visita a l’hotel medicalitzat amb el gerent de l’Àrea de Salut, Romà Julià; la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la batlessa des Castell, Joana Escandell; José Guillermo Díaz Montañés, en representació de la propietat de l’hotel, i la seva directora, Ana Panera; a més de la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent; la directora de Gestió de l’Àrea de Salut, Nomí Borràs, i la directora d’infermeria, Bárbara Duque.

De moment, s’ha condicionat la planta baixa de l’hotel i el primer pis, amb una capacitat total per acollir 44 pacients. Al primer pis, hi ha 26 habitacions individuals amb bany i proveïdes amb l’utillatge necessari per fer el seguiment i el control clínic de cada pacient (tensiòmetre, fonendoscopi, termòmetre i pulsímetre). Repartits pels passadissos de la planta, s’han fixat dos controls d’infermeria amb ordinadors connectats a la xarxa de l’Àrea de Salut per poder accedir a l’historial clínic de cada pacient.

A la planta baixa, s’han col·locat fins a 18 llits en tres espais oberts per a pacients que necessitin de més cures i que, per tant, sigui necessari una major supervisió i assistència per part de l’equip sanitari. En aquesta mateixa planta, hi ha tres controls més d’infermeria, a més d’una zona de magatzem de material de farmàcia, material fungible i llenceria.

Convertit en centre sanitari, l’Artiem Carlos tindria una capacitat màxima de 52 pacients si fos necessari habilitar tots els llits disponibles (2 en planta baixa i 50 distribuïts en la segona i tercera planta). Pel que fa a l’equip assistencial, en el moment que es posi en marxa aquest centre sanitari ja s’ha previst un equip d’uns vint professionals pacients positius lleus o asimptomàtics que el seu habitatge no sigui adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes, o que convisquin amb persones vulnerables. metges/metgesses, infermers/infermeres, auxiliars d’infermeria, zeladors/zeladores, un entre equip que s’anirà adaptant i ampliant a mesura que vagi incrementant l’ocupació.

Cal remarcar que, de moment, el sistema sanitari públic i privat té prou capacitat per  atendre les necessitats de tots els pacients. No obstant això, si es fa necessari descongestionar els recursos sanitaris, l’hotel medicalitzat estarà a punt per acollir pacients.

page2image3800432

Per atendre els pacients que ingressin en els pròxims dies, es preveu desplaçar-hi vint professionals sanitaris, entre metges/metgesses, infermers/infermeres, auxiliars d’infermeria, zeladors/zeladores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.