Actes 8 Març

Maroto admet “disfuncions” en la gestió dels ERTO i demana “paciència” a empreses i treballadors Ábalos assegura que "no té sentit" plantejar una rebaixa d'impostos i diu que és un debat "inadequat"

ACN Barcelona .- La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha admès aquest dimecres que s’han produït algunes “disfuncions” en la gestió dels ERTO i ha assegurat que s’està intentant millorar la coordinació entre les comunitats. En aquest sentit, ha demanat “paciència” a empreses i treballadors i ha afegit que els “culs d’ampolla no només depenen del govern d’Espanya”. En roda de premsa des de La Moncloa, ha defensat ha dit que l’actual normativa és “molt àgil”, ja que preveu un termini màxim de tramitació de cinc dies, i s’ha inclòs treballadors que haurien quedat fora de les ajudes. Per la seva banda, el ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha assegurat que “no té sentit” plantejar una rebaixa dels impostos i que és un debat “en fals i inadequat”.

La ministra d’Indústria ha assenyalat que el govern espanyol està gestionant un “moment extraordinari” i que “el que es feia en setmanes ara es fa en dies”. “Apel·lo a la paciència, és important donar resposta”, ha continuat la ministra, que l’objectiu és que la maquinària de l’administració sigui “més àgil” per atendre els treballadors que es vulguin acollir a les prestacions.

Sobre la demanda del PP perquè l’executiu rebaixi impostos, Maroto ha recordat el conjunt de mesures fiscals, laborals i de finançament impulsades pel govern espanyol i que el primer dels reials decrets lleis aprovats en el marc de la lluita contra els efectes econòmics del coronavirus incloïa un “ajornament deutes tributaris que suposa una injecció de liquiditat de 14.000 milions d’euros”. “Plantejar-se ara una baixa d’impostos ens portaria a pensar com pagarem els compromisos pressupostaris que hem assumit per desplegar aquesta xarxa de seguretat social”, ha comentat Maroto, que ha apel·lat a la “solidaritat i la responsabilitat”. “D’aquesta crisi, n’he de sortir junts”, ha insistit.

Per la seva banda, el ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha anat més enllà i ha assegurat que és un “mal moment” i que és un debat “en fals i inadequat”. “Demanem l’empara de l’Estat i al mateix moment li neguem recursos i ingressos, no té sentit”, ha criticat el ministre, que també ha reiterat que “és el moment de la solidaritat i la responsabilitat”. “D’alguna part han de sortir aquests diners, no puc entendre com es pot demanar més diners i menys ingressos sense immutar-se”, ha afegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.