Amnistia Internacional i Metges Sense Fronteres demanen per carta a l’Estat que reforci la protecció dels sanitaris Les dues organitzacions asseguren que el que s'ha fet és "insuficient" i que els sanitaris estan "en risc"

Foto: Antxon Castresana@
ACN Madrid .- Amnistia Internacional i Metges Sense Fronteres han fet arribar una carta al govern espanyol per reclamar que reforcin la protecció del personal sanitari que atén el coronavirus. AI i MSF consideren “positives” les mesures adoptades contra la pandèmia, tant a nivell estatal com autonòmic, però afegeixen que el que el que s’ha fet és “insuficient”. Posen sobre la taula que han mort 24 professionals sanitaris i gairebé 19.500 s’han contagiat, xifres que asseguren que tampoc mostren la realitat perquè no tenen accés a les proves de diagnòstic. Lamenten que hi ha “esquerdes” per on es cola el virus, que no hi ha equips de protecció suficients “ni en número ni en qualitat” i que sense l’accés a tests ràpids “el personal sanitari està en risc”.

Per això, reclamen “blindar” la protecció dels sanitaris i afegeixen que les obligacions internacionals en matèria de dret a la salut impliquen que els estats han de revisar i aplicar una política “coherent” destinada a reduir al mínim els riscos d’accidents laborals i malalties professionals.

MSF i AI expliquen que han estat en contacte amb persones del sector sanitari que es troben “exhaustes i desesperades, exposant-se al contagi i corrent el risc de contribuir a la propagació del virus”. Alerten també que no es podrà frenar la corba si el personal sanitari continua emmalaltint.

Per tot això, reclamen concretament al govern espanyol que garanteixi la distribució d’equips de protecció individual “en quantitat i qualitat suficient” i adaptats a cada servei, que s’adoptin instruccions pràctiques que clarifiquin el seu ús, garantir que tot el personal tingui accés als tests ràpids de manera prioritària i que els contagiats siguin retirats del servei i tornin només després d’un test de negativitat. D’altra banda, també veuen necessàries mesures de suport psicosocial i que el treball de les administracions sigui conjunt.

“Blindem la seva protecció i benestar. Li ho devem. S’estan jugant la vida per a que tots i totes continuem endavant”, finalitza la missiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.