Actes 8 Març

El govern espanyol es reunirà amb el sector de la cultura per abordar la seva situació arran de la crisi del coronavirus L'anunci arriba després de les polèmiques declaracions del ministre Rodríguez Uribes

Foto: Rafa Raga
ACN Madrid .- La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat aquest divendres que el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, i ella mateixa en qualitat de ministra d’Hisenda es reuniran amb el conjunt del sector cultural per abordar les dificultats en aquest àmbit derivades de la crisi del coronavirus. L’anunci de la trobada arriba pocs dies després que Rodríguez Uribes no concretés mesures específiques per pal·liar els efectes del coronavirus i comportés les crítiques del sector. Montero ha negat que el govern “hagi canviat d’opinió” i ha dit és que és una “obvietat” les dificultats per les quals passa la cultura ja que, ha comentat, el confinament impedeix la celebració d’esdeveniments amb presència de públic.
Segons la portaveu de l’executiu, el govern és “conscient de les dificultats extremes” del sector i ha assegurat que estudiarà la “seva singularitat perquè es puguin beneficiar les mesures generals adaptades el seu perfil”. Per això, ha dit, l’objectiu de la reunió serà “escoltar totes les propostes” i debatre sobre les “dificultats reals” de la cultura i donar resposta en la mesura que el govern pugui.

“El govern és plenament conscient que la cultura és la llibertat i la llibertat és democràcia, per tant per nosaltres és un sector imprescindible per a l’avanç social”, ha remarcat la portaveu el govern espanyol en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari que ha aprovat, entre d’altres, la segona pròrroga de l’estat d’alarma convalidada ahir al Congrés.

Abans de reunió amb el sector cultural, els dos ministres es trobaran prèviament amb la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nàdia Calviño, per estudiar les propostes que la indústria els ha fet arribar fins al moment, segons ha informat el Ministeri de Cultura en un comunicat.

En aquest sentit, José Manuel Rodríguez Uribes, ha expressat la seva satisfacció per la celebració d’aquesta reunió ja que aquestes trobades amb les ministres “sens dubte reforcen la feina i donen continuïtat a les reunions d’aquestes setmanes amb el sector cultural després de la declaració de l’estat d’alarma”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.