El govern espanyol repartirà mascaretes als accessos de transport públic a partir de dilluns El seu ús s'afegeix a les “recomanacions” d'higiene i s’activarà la producció estatal per proporcionar-les

ACN Madrid .- El govern espanyol començarà repartir mascaretes higièniques a partir d dilluns als accessos de transport públic coincidint amb la tornada a la feina. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat durant la compareixença posterior al Consell de Ministres que han decidit afegir aquesta “recomanació”, d’acord amb els pronunciaments de les organitzacions internacionals, a les d’higiene i distanciament social. Illa ha detallat que s’ha editat una guia per a les empreses en aquest sentit i que s’activarà al màxim la producció estatal per poder proporcionar-les. A més, ha anunciat que a partir d’aquest divendres es distribuirà un milió més de tests ràpids a les comunitats autònomes.
Illa ha insistit que encara no estem en fase de “desescalada” i que el confinament “continua”. En aquest sentit, ha remarcat que qualsevol persona amb símptomes o que tingui familiars amb símptomes s’ha de “quedar a casa”.

El govern espanyol inclou a les recomanacions contra la covid-19 l’ús de mascaretes higièniques i en començarà a distribuir dilluns a les estacions de transport públic per a les persones que tornin a la feina. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha anunciat aquest divendres després del Consell de Ministres extraordinari.

Illa ha explicat que després de les noves recomanacions fetes per organismes internacionals han decidit establir la mesura complementària per a les persones que s’hagin de desplaçar al seu lloc de feina, especialment per a les que hagin de fer-ho en mitjans de transport públic i tinguin dificultats per mantenir les distàncies de seguretat.

El ministre ha insistit que “no és necessari” per a aquells que han de fer-ho en cotxe o que es desplacen a peu o en bicicleta. En aquest sentit, ha dit que com que es recomana el seu ús, el govern espanyol les facilitarà i que, per això, l’activarà la producció estatal.

Per això, el Ministeri ha participat en l’elaboració d’una especificació UNE –que estableix els requisits mínims que han de complir- per facilitar-ne la fabricació. Illa ha concretat que són diferents de les quirúrgiques i que seran únicament destinades persones sense símptomes i que no formin part dels col•lectius als que ja se’ls subministren.

Segons el ministeri, aquesta especificació que fixa com ha de ser l’elaboració, confecció, marcatge i us de les mascaretes facilitarà la “fabricació massiva” per posar-les a “disposició gratuïta de tota la societat”.

Amb tot, Illa ha dit que les mascaretes són un “element més” però que són molt necessàries les mesures de distanciament social i les d’higiene.

Guia pel retorn a la feina

Illa ha detallat també que s’ha elaborat una guia de bones pràctiques sobre pautes de conductes als centres de treball. En aquest sentit, ha avançat que inclouen les distàncies de mínim un metre, extremar les mesures de neteja o escalonar els horaris d’entrada a la feina per evitar aglomeracions. També es recomana optar en la mesura del possible pel teletreball i també controlar l’aforament en establiments de productes de primera necessitat per permetre les distàncies de seguretat.

El ministre també ha recomanat viatjar a peu o en bicicleta sempre que sigui possible i ha insistit que qualsevol persona amb símptomes, per lleus que siguin, s’ha de quedar a casa. També han de fer-ho aquestes persones que tinguin contacte directe amb positius de coronavirus o amb símptomes de la malaltia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.