Montero demana als partits que apartin les “guerres partidistes i els retrets” per aconseguir un gran pacte d’estat Afirma que la ciutadania no entendria que algunes formacions no hi acudissin i anuncia reunions individuals

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero
ACN Madrid .- La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, ha llençat una crida als partits polítics, agents socials, patronals i sindicats per aconseguir un “gran pacte d’estat” per a la reconstrucció del país després de la crisi sanitària del coronavirus. Montero ha dit que esperen que totes les forces polítiques acudeixin a la convocatòria de reunió –que Sánchez farà de manera individualitzada- i ha afirmat que la ciutadania “no entendria” que algunes formacions s’excloïssin i ha apuntat directament al PP, com a principal partit de l’oposició. “S’han d’apartar les guerres partidistes i el retrets perquè es tracta de parlar de la gent, dels reptes de país i dels elements que hem de prioritzar per avançar en el camí de la transformació”, ha insistit.
“Esperem que hi acudeixin tots perquè sinó evidenciaran que el país no pot comptar amb ells quan els necessita”, ha afegit.

Montero ha iniciat la seva intervenció posterior al Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres assegurant que cal un “gran pacte nacional” per a la reconstrucció del país. La portaveu ha dit que ha de comptar amb totes les forces polítiques però també amb els agents socials i el “talent”. Ha dit també que el govern és fort i capaç de liderar-ho i que té la “mà estesa” però ha dit que cal que tothom s’hi sumi i que no s’ha d’excloure ningú.

“Alguns encara no han entès l’abast de la situació i que la covid-19 ho ha canviat tot, de manera profunda i immediata”, ha afegit. Per això, ha dit, tothom té coses a aportar per establir “els mínims imprescindibles perquè el país pugui caminar a curt i mig termini”.

“Tothom que vulgui aportar propostes, crítiques constructives i arguments serà més que benvingut”, ha dit. En aquest sentit, ha afegit que els espanyols no entendrien que “no aconseguim apartar per un temps els retrets”. “Esperem que hi vagin tots els que hi siguin cridats”, ha insistit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.