El Ministeri de Treball i les organitzacions d’autònoms acorden reunir la Taula del Treball Autònom setmanalment Yolanda Díaz assegura que és "conscient" de les "grans dificultats" d'aquest sector

La ministra de Treball, Yolanda Díaz.
ACN Barcelona .- El Ministeri de Treball i les principals organitzacions d’autònoms han acordat impulsar la Taula del Treball Autònom setmanalment per abordar totes les fases de la crisi sanitària del coronavirus i poder elaborar “una agenda comuna” amb l’objectiu d’impulsar l’activitat dels autònoms. Aquest acord ha estat fruit de les reunions telemàtiques entre la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i la directora general de Treball Autònom, Economia Social i Responsabilitat Social de les Empreses, Maravillas Espín, amb representats de les organitzacions d’autònoms ATA, UATAE i UPTA. La ministra ha assegurat que és “conscient” de les “grans dificultats” que pateixen es autònoms a causa del coronavirus.
A les trobades també s’ha abordat les dues fases de la pandèmia en l’àmbit laboral, la d’excepcionalitat atenuada i la de normalització atenuada. En aquest sentit, s’ha debatut sobre la situació dels sectors més afectats i la possibilitat d’allargar i prolongar els ERTO per força major en determinats sectors, debat que s’elevarà al Consell de Ministres. També s’ha obert la possibilitat d’estudiar noves mesures en relació als ERTO productius.

Suspensió de la quota d’autònoms

La Federació Nacional de Treballadors Autònoms – ATA ha reclamat al govern espanyol suspendre la quota d’autònoms, endarrerir les prestacions d’obligacions tributàries i reduir el criteri per accedir a la prestació a una caiguda del 40% de la facturació, en comptes del 75% actual. A la reunió, els representants d’ATA han exigit que el govern “no deixi a la cuneta” als 1,4 milions d’autònoms que no tenen accés a la prestació per Cessament d’Activitat Extraordinari.

A més, ha demanat accelerar la tramitació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i garantir l’accés automàtic i “ràpid” a la prestació de desocupació dels afectats.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *