Recomanacions per fer la compra Per AMIC / Redacció

Foto: Itziar Lecea©

És important que totes i tots tinguem el sentit de la responsabilitat ben present aquests dies. Així, un dels moments que més ho hem de ser és quan decidim anar a fer la compra. Com sabeu, podem sortir de casa per anar a fer la compra però sempre amb cura i precaució. A continuació vos enumeram alguns consells senzills que podem seguir pel bé de tots:

Abans de sortir de casa

Han d’anar a comprar les persones que menys risc presenten. Cal que evitem que les persones majors surtin al carrer si no és estrictament necessari. Igual que qui presenti símptomes com tos, febre o sensació de falta d’aire. En definitiva, hem de tenir cura dels més fràgils protegint-los de fer aquesta activitat.

Demanau entre els vesins si algú necessita ajuda per fer la compra. Potser hi ha persones majors que es troben totes soles i entre totes i tots podeu dur-lis productes de primera necessitat a la porta de casa. Evitau sempre que pugueu aglomeracions. No aneu a comprar a les hores més concorregudes. A primera hora alguns supermercats estan donant preferència a les persones majors o més vulnerables. Per últim feis una llista amb el que necessiteu i no compreu compulsivament. Recordau que el proveïment està garantit. No esteim en una situació de desabastiment.

En el supermercat

Manteniu una distància mínima d’un o dos metres amb les altres persones que estiguin comprant en aquell moment així com amb el personal que es troba treballant. Feu servir el material que us facilitaran a l’entrada del supermercat com guants i gel desinfectant. Sobretot feis ús dels guants d’un sol ús per a triar fruita i la verdura com feieu fins ara. És important que mentre estigueu fora de casa no us toqueu la cara i rentau-vos les mans i la cara quan torneu a casa.

Cal que conscienciem a totes les persones del nostre voltant amb aquestes senzilles idees. Només si actuam responsablement i quedam a casa aconseguirem frenar la pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *