El Comitè Autonòmic de Cs Balears proposa per carta a Armengol uns “Pactes Autonòmics per a la Reconstrucció de les Illes Balears” Joan Mesquida: "Des de Ciutadans proposem mesures pactades i consensuades amb tots els partits polítics, agents socials, experts econòmics i empresarials dels diferents sectors estratègics de les Balears"

El portaveu del Comitè Autonòmic de Cs Balears, Joan Mesquida, ha enviat avui una carta a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, en la qual li proposa uns “Pactes Autonòmics per a la Reconstrucció de les Illes Balears “. Es tracta d’una proposta en la línia de la comissió telemàtica de seguiment de l’Covid-19 que Ciutadans va impulsar.

Mesquida relata que “davant aquest escenari i aquesta crisi conjuntural, hem d’actuar de manera urgent, ambiciosa i contundent.

Necessitem plans d’acció i de contingència per reforçar el teixit productiu i protegir l’activitat turística, empresarial, comercial i industrial de les nostres Illes “.

“Des de Ciutadans proposem mesures pactades i consensuades amb tots els partits polítics i amb els agents socials i experts econòmics i empresarials de les Illes dels diferents sectors estratègics Balears. Així com per reforçar el nostre poder de negociació davant l’Estat amb aquesta aliança transversal entre partits i agents socials “, detalla el portaveu de Cs Balears en el document.

Mesquida proposa en la seva carta que “dins dels Pactes es constitueixin diferents Taules de Treball Sectorials formades també per experts tècnics i professionals. Els diferents àmbits de treball haurien de ser: sanitari, social i econòmic “.

El portaveu del Comitè Autonòmic detalla que “a la taula de treball de sector sanitari, haurem de comptar amb la participació dels experts en sanitat amb què ja compta el Govern, més els que puguin proposar els grups polítics, i ha d’incloure tant els diferents escenaris (hospitalaris, atenció primària), com els diferents àmbits professionals (metges, personal d’infermeria, tècnics), així com els sectors (públic i privat) “.

En relació amb la taula de treball de sector social, Mesquida assegura que és imprescindible comptar amb el treball de les entitats del tercer sector, agents socials, així com els professionals que treballen en l’àmbit dels serveis socials.

Respecte a la taula de treball de sector econòmic exposa que es s’ha de constituir un comitè d’experts en què participin els representants dels diferents agents socials i econòmics, però també és fonamental la participació i l’assessorament de directius i representants de les nostres empreses més rellevants de cada un dels sectors estratègics de Balears.

Finalment, Mesquida recorda a la presidenta Armengol que “aquesta és una mà estesa. La mà estesa del nostre partit i del nostre grup parlamentari. Però no és un xec en blanc, és una mà exigent i ferma, lleial en els moments pels quals està passant el nostre país, que és just el que necessiten els ciutadans. Tots els partits polítics que tenen representació en les institucions volem el mateix, que es tradueix en dos objectius molt simples: salvar vides i després salvar llocs de treball “.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *