Podemos donarà el 50% del sou dels seus càrrecs a la lluita contra el coronavirus Des de la formació morada s’insta als Consellers i alts càrrecs del Govern a fer donacions per a la lluita contra el coronavirus

Podemos Illes Balears manté l’aposta de donar el 50% del salari dels seus càrrecs (alts càrrecs del Govern i diputats) per lluitar contra el coronavirus i per aquest motiu, a més de la donació ordinària que ja fan tots els càrrecs electes — no poden cobrar més de 3 Salaris Mínims Interprofessionals (SMI)– la completaran fins arribar al 50% del total del seu salari per tal de poder lluitar contra el coronavirus. Així, el 100% d’aquest 50% anirà destinat a associacions que lluitin contra el COVID-19.

Aquesta decisió ha estat presa per part de la direcció de la formació i del Grup Parlamentari i serà vigent mentre duri l’Estat d’Alarma. En aquesta decisió i amb relació al Parlament destaca el fet que, independentment dels nous acords als quals es pugui arribar aquesta setmana a la Junta de Portaveus, els diputats i diputades donaran la diferència restant del seu sou (fins al total del 50%) a la lluita contra el virus.

Recordem que l’aposta de Podemos Illes Balears va en línea de la que ha fet la formació morada a nivell estatal — que inclou també els càrrecs i alts càrrecs del Govern– i que va ser rebutjada per la resta de partits al Congrés dels diputats.

En aquest sentit, el secretari d’Organització de Podemos Illes Balears, Alejandro López, ha destacat que “en situacions com la que estem vivint, hem d’estar a l’altura. Estem veient com tots els sectors estan fent esforços per tal de fer front a aquesta crisi i nosaltres, els polítics, hem de ser un exemple. Per aquest motiu, nosaltres (Podemos) donarem fins al 50% dels nostres salaris a la lluita contra el coronavirus independentment dels acords que la resta de grups polítics puguin arribar”.

Podemos Illes Balears informa, a més, que el proper dissabte es reunirà el Consell Ciutadà Autonòmic a través de videoconferència per tal d’analitzar els possibles escenaris que vindran després del coronavirus, ja sigui a nivell de CCAA, insular o municipal. L’objectiu d’aquesta trobada és analitzar els diversos reptes que tindran les nostres Illes després de la crisi sanitària, així com el fet de poder afrontar-los establint un full de ruta. La reunió comptarà també amb la presència dels secretaris generals dels municipis.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *