Actes 8 Març

Foment del Treball reclama que s’agilitzin els tràmits a l’hora d’atorgar crèdits ICO La patronal admet que la situació financera de moltes empreses començar a ser "aclaparadora"

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. Imatge del 4 de març de 2020.
ACN Barcelona .- Foment del Treball Nacional ha reclamat aquest dijous que s’agilitzin els tràmits d’estudi i validació per a la concessió dels crèdits a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i avalats per l’Estat. A través d’un comunicat, la patronal considera que els terminis actuals són “excessivament llargs” atenent la falta de liquiditat que pateixen diverses empreses. De fet, Foment del Treball ha reconegut que la situació financera de moltes companyies comença a ser “aclaparadora” i explica que algunes entitats financeres s’han vist obligades a establir crèdits pont per accelerar el procés. “En cas que no es canalitzi l’oxigen suficient al teixit productiu del país, la recuperació serà més difícil”, assenyala la patronal.
En el mateix escrit, Foment també mostra la seva preocupació per “l’escàs” nombre de prestacions d’ocupació que s’han abonat per l’aplicació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) de força major. L’organització empresarial assegura que es tracta d’un percentatge “testimonial” que està deixant a molts treballadors en situacions de “gran dificultat”.

Finalment, la patronal presidida per Josep Sánchez Llibre ha manifestat el seu “rebuig absolut” a l’allargament dels terminis de pagament als proveïdors per part de les principals administracions públiques. Foment posa l’exemple de Fenin –la patronal d’empreses de tecnologia sanitària-, que durant els últims dies ja ha exposat la seva preocupació al voltant d’aquesta qüestió. “Això suposa una important tensió de liquiditat; el mercat presenta grans dificultats i s’estan implantant mesures a baixa velocitat”, critica Foment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.