Sánchez agraeix la disposició dels partits al diàleg i emplaça el PP a sumar-se a la Mesa de Reconstrucció en breu Refreda les expectatives del turisme a Balears

ACN Madrid .- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït aquest dijous la disposició de JCAT, Cs, Compromís i Més País a sumar-se a la Mesa de Reconstrucció que vol engegar la setmana que ve, i ha emplaçat –a través de la seva portaveu, Irene Montero- el PP a fer el mateix tan aviat com sigui possible. El president espanyol s’ha reunit ja amb aquests grups i preveu fer-ho amb el PNB encara aquest dijous en el marc del seu objectiu d’assolir un gran acord per trobar fórmules conjuntes per superar la crisi que provoca el covid-19. Montero ha apuntat que l’executiu espera comptar també amb els agents socials i les CCAA.
Montero ha comparegut en roda de premsa a La Moncloa per felicitar-se per l’entesa amb aquestes formacions –així com el BNG que encara no ha aclarit si acabarà assistint a la Mesa- i per apuntar que la seva intenció és engegar aquest òrgan la setmana que ve.

Una pretensió que topa amb les reticències del PP, que acusa el govern espanyol de pretendre mutualitzar els seus errors en la gestió de la crisi. Pablo Casado s’ha negat a atendre la trucada de Sánchez i ha apuntat que en tot cas la reunió entre tots dos es pot produir a principis de la setmana que ve.

Montero ha promès en roda de premsa que el govern espanyol “comptarà amb tots” per construir “les bases que ens han de permetre seguir caminant junts i teixir una gran aliança”. Pel que fa al PP ha apuntat que “tan de bo” s’hi sumi aviat “perquè la setmana que ve puguem començar la feina”.

L’ingrés mínim vital es cobrarà al maig?

El vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dijous en una entrevista a La Sexta que té el compromís de Pedro Sánchez d’activar l’ingrés mínim vital perquè es pugui cobrar al mes de maig.

Un extrem que la portaveu i ministra d’Hisenda María Jesús Montero no ha volgut confirmar en roda de premsa a La Moncloa. “La intenció és que al mes de maig puguem presentar aquesta prestació i posar-la en marxa a la major brevetat possible”, ha dit.

Refreda les expectatives del turisme a Balears

Montero també a refredat les expectatives dels sectors turístics de Canàries i les Balears sobre una possible desescalada asimètrica que permeti que els seus territoris desconfinin abans. Ha recordat que malgrat el descens de casos a l’Estat no es pot assegurar que això passi als països de procedència del suposat turisme. “Probablement caldrà ser especialment cautelós perquè podem controlar l’evolució de la malaltia al nostre país però de la resta només coneixem per les dades”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.