AMPLIACIÓ COMUNICAT: JUNTA DE CAIXERS I AJUNTAMENT DE CIUTADELLA ACORDEN LA SUSPENSIÓ DE LES FESTES DE SANT JOAN 2020 Així s’ha decidit en una reunió celebrada aquest matí entre representants del consistori i de la Junta de Caixers.

La decisió sobre la celebració o no de les Festes de Sant Joan de Ciutadella ha quedat definitivament resolta aquest matí en una reunió celebrada per valorar la situació i en la què hi han assistit, per part de l’equip de govern de l’Ajuntament, la batllessa Joana Gomila i la regidora de Festes, Gràcia Mercadal, el regidor Eudimio Carrasco en representació de l’oposició, i en representació de la Junta de Caixers, el Caixer Senyor del Bienni, Borja Saura i el Caixer Capellà Antoni Fullana.

La trobada ha tingut com a eix l’anàlisi de la pandèmia de la COVID-19 i les seves conseqüències. En aquest sentit, les directrius que es desprenen de l’estat d’alarma decretat a l’estat espanyol, la informació de les administracions competents i de l’autoritat sanitària, que entre d’altres qüestions han decretat mesures  de confinament per a la població, mesures que limiten el moviment de persones , la limitació de l’activitat econòmica,  la concentració de persones en espais públics i els actes massius, els  desplaçaments en el territori nacional o  procedents d’altres països, són motius de salut pública prou justificats que han duit a suspendre la celebració de les festes de Sant Joan per el 2020. 

La celebració de Sant Joan implica mobilitzar molts efectius tant de Policia Local, Policia Nacional, Protecció Civil, seguretat privada, Creu Roja, etc., per tal de garantir la seguretat de les festes, uns efectius que, a hores d’ara, estan treballant a primera línia per combatre la pandèmia i que en molts casos provenen d’altres indrets, de dins i fora de l’illa, i en aquestes moments, donades les restriccions actuals, el seu desplaçament seria com a mínim dificultós.

És per això que, des de l’Ajuntament i la Junta de Caixers, s’ha volgut agrair l’esforç d’aquests col·lectius en la lluita contra la pandèmia, a la vegada que s’ha aprofitat per demanar a la ciutadania que continuï complint escrupolosament amb les directius decretades per les autoritats, per tal d’evitar la propagació del coronavirus.

 

Cal remarcar que, malgrat que la il·lusió de tothom seria poder celebrar Sant Joan, amb les circumstàncies actuals i degut a les restriccions existents, és fa molt difícil per a totes les persones implicades preparar la festa com cal. Això no treu que, com ha quedat palès en la trobada d’avui, totes les parts siguin conscients de l’impacte emocional, cultural i econòmic que suposa la no celebració de la festa, però també és evident que ha de prevaldre el compliment de les normatives i el fet de garantir la salut i la vida de les persones, especialment les més vulnerables, en uns moments difícils, plens de preocupació i d’incertesa. 

L’alcaldessa de Ciutadella i tot el consistori, juntament amb tots els membres de la Junta de Caixers i cavallers, emplacen a tots els ciutadellencs i ciutadellenques a celebrar un Sant Joan 2021 de dalt de tot!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.