El 80% dels directius de banca preveu que la crisi econòmica derivada de la covid-19 duri menys de dos anys Un estudi de Funcas apunta que el sector preveu reduccions d'entre el 10 i el 25% en els ingressos

ACN Barcelona .- El 80% dels directius de la banca preveu que la recuperació de l’economia espanyola després de la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus duri menys de dos anys, segons un estudi de l’Observatori de Digitalització Financera de Funcas i Finnovating. En concret, el 43% creuen que la recuperació durarà entre un i dos anys, el 31% entre sis mesos i un any, i només el 6% apunta que la crisi durarà menys de mig any. A més, l’estudi indica que el sector preveu una reducció dels ingressos d’entre el 10% i el 25% per l’impacte de la covid-19, mentre que la preocupació per la situació de l’economia creix un 15% respecte al semestre anterior.
L’informe de Funcas apunta que la situació de l’economia, la rendibilitat i la transformació digital són els principals reptes pels directius bancaris en aquest primer semestre del 2020.

Pel que fa als usuaris bancaris, l’estudi indica que un 43% prefereixen fer tràmits a través de les aplicacions del mòbil dels bancs, mentre que un 25% visiten la seva pàgina web. Un 86,5% consideren “bona” o “molt bona” l’atenció remota de les entitats durant la quarantena.

D’altra banda, un 57% dels usuaris espanyols consideren que poden contractar els mateixos serveis i productes bancaris de forma digital que presencialment, mentre que un 25% considera que n’hi ha més online que anant físicament a l’oficina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.