Sant Joan 2020, suspensió o ajornament?

Avui divendres està previst que contactin l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el caixer senyor del bienni 2020-2021, Borja Saura, per a prendre, potser, una de les decisions més tristes i més difícils per a qualsevol ciutadellenc o ciutadellenca: La de suspendre les festes de Sant Joan de 2020 per raons sanitàries i de seguretat de les persones per mor de la pandèmia del coronavirus.

Són de cada vegada més els ciutadellencs i ciutadellenques que ja s’han fet l’idea que enguany les estimades Festes de Sant Joan difícilment es podran celebrar el mes de juny, els dies de la festa, i que aquestes seran suspeses o traslladades més endavant, com faran diferents poblacions de l’Estat espanyol, que ja han anunciat la seva celebració cap al mes de setembre. D’exemples n’hi ha uns quants.

Ara per ara saber si Sant Joan es podrà celebrar més endavant, és pràcticament impossible i té els seus pros i contres. Per una banda hi ha vertaderes necessitats econòmiques que permetin donar una injecció de doblers al comerç local, que el necessitarà i molt per a passar l’hivern… potser un dels hiverns més trists i difícils que viurem, com també  tenir molt en compte que la mateixa gent té ganes de festa, necessitarà la festa, però aquesta decisió vindrà condicionada a la sanitat, a veure de quina manera i com es poden fer actes multitudinaris com la nostra festa o la resta de festes de poble en ple estiu.

L’Ajuntament ha de prendre una decisió difícil, però necessària, tot decidint el que més convé al poble i tinguent en compte totes les garanties sanitàries possibles en el cas de que s’obri una porta, que de principi no s’ha de tancar, a l’ajornament i celebrar la festa el mes d’agost o setembre.

Avui sabrem que es decideix, com veurem també com i de quina manera s’hauran de celebrar en el futur més immediat les festes de Sant Joan, perquè el coronavirus, desgraciadament està marcant i marcarà un abans i un després en tots els àmbits de la nostra vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *