S’Espai de Circ omple de circ les cases Tot hi estar confinats, no renuncien a celebrar el Dia Mundial del Circ i oferiran una activitat diària a les xarxes.

Demà dissabte 18 d’abril és el Dia Mundial del Circ. Un esdeveniment que des de fa tres anys es celebra a Menorca organitzat per S’Espai de Circ, que per aquesta edició tenien previstes un munt d’activitats per compartir amb el públic. En passades edicions van assistir 400 persones, aquesta vegada però, toca celebrar-ho junts des de casa.

L’art del circ és fer possible l’impossible i superar els reptes amb creativitat. I així, han adaptat la celebració d’enguany, dissenyant un programa molt variat amb el què oferiran una activitat diària a través del Facebook @EspaiDeCircMenorca i @sespaidecirc amb el hastag #DMC2020Menorca

Del 18 al 26 d’abril podreu gaudir d’espectacles, tallers de circ i manualitats adreçades a totes les edats. Tot per apropar el circ a tothom durant aquest període de confinament, i recordar que el circ està viu!

“És el nostre granet d’arena circense per col·laborar en aquesta crisi. Estar a prop de la gent, i compartir els valors del circ. En aquests moments, més que mai, tots hem d’enfrontar-nos a les pors, tenir i transmetre confiança, cuidar-nos els uns als altres i sempre, sempre, tornar a aixecar- nos. Aquest és l’esperit del circ!.”, explica Pepe Bosch, formador de circ i acròbata de la companyia.

Amb l’objectiu de fer partícip a altres entitats i projectes culturals, S’Espai de Circ ha buscat la complicitat d’altres projectes de circ i d’altres arts escèniques, literàries i plàstiques per tal de dissenyar el programa d’activitats. Una de les més destacades la duran a terme el 23 d’abril, on com ja tenien previst, volen agermanar el Dia Mundial del Circ amb la Diada de Sant Jordi. Aquest dia presentaran la càpsula d’un projecte en fase de creació: Un espectacle inspirat en el conte “Funàmbulus”, de l’autor Àlex Tovar i la il·lustradora Àfrica Fanlo i publicat per l’editorial Akiara, que des del primer moment van acceptar col·laborar amb molt d’entusiasme. “És un llibre molt especial, i que la gent del circ el vulgui adoptar em sembla extraordinari!”, comenta Inês Castel- Branco, editora del llibre.

Per altra banda, tot i voler mantenir l’optimisme, com a fundadors de la companyia professional i l’escola de circ i arts escèniques amb seu a Ciutadella, també han de fer front a les seves pors sobre el futur de les arts escèniques. La suspensió d’activitats els ha deixat sense feina i sense cap tipus d’ingressos, i un cop finalitzat l’estat d’alarma, la tornada a l’activitat es preveu complicada.

“S’Espai de Circ som una entitat molt activa dins el sector cultural. Formem part de diverses associacions professionals tant autonòmiques com estatals, que des de el primer dia hem estat en contacte constant i coordinats per emprendre accions conjuntes i representar el sector del circ davant les administracions. Només esperem que les administracions estiguin a l’alçada de la situació per permetre sobreviure el circ, amb les seves especificitats. Som persones que treballem tots els dies, entrenant, preparant projectes, creant… però que només cobrem (i sovint mal cobrem) pels dies que actuem o fem classes. Som un sector per desgràcia acostumat a la precarietat instal·lada a la cultura que només vol tornar a compartir el seu art en viu el més aviat possible.”, comenta l’Eva Adserías, coordinadora de l’entitat, formadora de dansa i teatre i artista multidisciplinar, “Les administracions haurien de fer una reflexió, tots volem facilitar l’accessibilitat a la cultura a la ciutadania, però això no vol dir que la cultura sigui gratis. La cultura és una feina per les persones que ens dediquem. Perquè sí, dediquem el nostre temps, energia, experiència i també diners. I necessitem ingressos per poder viure de la nostra feina.”

Tot i les expectatives incertes, S’Espai de Circ vol reivindicar més que mai el reconeixement del circ com un art escènica tant important com el teatre i la dansa, amb tot un seguit d’activitats obertes al públic. Demostrant una vegada més la qualitat, professionalitat i el bon gust en els seus projectes.

I vet aquí un gos, vet aquí un gat, celebrem el Dia Mundial del Circ, ben contents i confinats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.