Actes 8 Març

Els ministeris de Cultura i Hisenda dissenyaran un primer paquet de mesures urgents de suport al sector cultural La Unió d'Actors i Actrius espera que el govern espanyol equipari els drets dels treballadors culturals amb la resta

ACN Barcelona .- Els ministeris de Cultura i Hisenda dissenyaran un primer paquet de mesures urgents per donar suport al sector cultural. El cap del departament de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’han reunit telemàticament aquest divendres amb representants del món cultural. Han acordat treballar en una estratègia amb propostes d’aplicació immediata per oferir una xarxa de protecció al sector i també a mitjà termini per reactivar la cultura després de l’estat d’alarma pel coronavirus. La Unió d’Actors i Actrius, i diferents representants de les arts escèniques s’han mostrat “esperançats” perquè el compromís del govern espanyol equipari els drets dels treballadors culturals amb els de la resta d’empleats.
Rodríguez Uribes ha fet extensiva la voluntat d’aconseguir un Pacte d’Estat per la Cultura, una iniciativa que el ministeri assegura que estat “ben rebuda” pel sector. El Consell de Ministres de la setmana que ve abordarà aquest paquet de mesures urgents culturals. Montero ha promès impulsar-lo en un termini d’entre una setmana i 10 dies.

Per la seva banda, el secretari general de la Unió d’Actors i Actrius, Iñaki Guevara, ha manifestat que se sent “esperançat” per les paraules de la ministra: “Encara és aviat per saber en què es concentraran i quines mesures decidiran adoptar en les properes reunions, però han comprès les singularitats del sector”, ha declarat després de la reunió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.