Illa reitera que les decisions sobre la sortida del confinament corresponen al govern espanyol El ministre insisteix que així ho marca el decret d'estat d'alarma tot i que l'executiu busca la màxima coordinació

ACN Barcelona .- El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reiterat aquest diumenge que “tothom sap” que les decisions sobre la sortida del confinament corresponen al govern espanyol en el marc del decret d’estat d’alarma. Illa ha indicat que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat als presidents autonòmics la seva voluntat d’enfortir la “coordinació” en tot aquest procés. Ha recordat que aquesta setmana ja es va produir una primera reunió tècnica amb les comunitats sobre desconfinament, i dilluns n’hi haurà una altra amb els responsables de sanitat de les diferents autonomies.
En la línia del que ja va apuntar Sánchez, Illa ha indicat que ja fa tres setmanes que estudien com reduir progressivament les restriccions, i s’avalua si s’ha de fer d’una forma no homogènia, és a dir, per territoris. En aquest punt, ha afegit que la realitat epidemiològica “no té per què coincidir amb unitats administratives”. “Ho estudiarem tot”, ha conclòs.

Sobre la sortida dels nens, el ministre no ha volgut avançar res, i ha remarcat que les condicions s’estudiaran dimarts en el marc del Consell de Ministres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.