Anagrama publica l’assaig d’Slavoj Zizek ‘Pandèmia. Covid-19: el virus que trasbalsa el món’ L'autor aprofita la crisi sanitària per subratllar la necessitat de repensar políticament la societat


ACN Barcelona .- L’editorial Anagrama ha anunciat que publicarà en català i en castellà l’assaig del filòsof eslovè Slavoj Zizek ‘Pandèmia. Covid-19: el virus que trasbalsa el món’, el primer “acostament teòric” a la crisi del coronavirus. Es tracta d’una “reflexió d’urgència” sobre la pandèmia i sobre la relació que aquesta té amb la política, l’economia, el por i les llibertats. El treball es publicarà primer en versió digital, el 6 de maig, i estarà disponible en format llibre “tan aviat com les llibreries tornin a obrir”, segons indica l’editorial, amb una previsió de llançament a Espanya per al 20 de maig. L’autor destinarà els royalties mundials del llibre a l’ONG Metges sense Fronteres.
Zizek també s’aproxima a la connexió entre l’expansió de la pandèmia i el model socioeconòmic de les societats modernes, o reflexiona sobre la covid-19 com a “últim advertiment” davant la crisi ecològica que “sobrevola el futur del món”.

L’autor eslovè també opina sobre la necessitat de pensar “quina forma d’organització social substituirà el Nou Ordre Mundial liberal-capitalista”.

Slavoj Zizek és filòsof, sociòleg, psicoanalista i teòric cultural. És considerat un dels assagistes més prestigiosos i és dels més llegits de l’actualitat. És autor de més de quaranta llibres de filosofia, cinema i psicoanàlisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *