Actes 8 Març

Calviño: “La resposta europea a la crisi no pot ser que alguns països acabin amb una proporció més elevada de deute” La vicepresidenta econòmica defensa que cal un instrument financer nou per evitar una "competència deslleial" dins la UE

La ministra Nadia Calviño
ACN Brussel·les .- La vicepresidenta espanyola, Nadia Calviño, ha defensat que la “resposta europea a la crisi” no pot acabar provocant que alguns estats com Espanya i Itàlia generin “una proporció més elevada de deute” respecte als socis europeus amb més facilitats financeres per ajudar la seva economia. De cara a la cimera europea sobre la crisi del covid-19 de dijous, Calviño defensa en una entrevista al Financial Times que cal fer transferències directes i no préstecs als governs amb més dificultats per tal de preservar “el mercat intern” de la Unió Europea i evitar la “competència deslleial”. Calviño alerta que la flexibilització de les ajudes d’estat a la UE pot portar a un desequilibri intern de l’economia europea.
“No pot ser que alguns països europeus puguin donar suport a les seves economies amb més generositat que d’altres”, apunta.

Per això, Calviño reivindica la proposta del govern espanyol per crear un fons de recuperació d’un bilió i mig d’euros finançat amb deute perpetu que pugui compensar les desigualtats entre estats de la UE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.