Centeno avisa del risc de fragmentació de l’eurozona pel covid-19 i demana un pla econòmic “pragmàtic” i “ambiciós” El president de l'Eurogrup diu que el fons de reconstrucció ha d'assumir alts nivells de deute després de la crisi

El president de l’Eurogrup, Mario Centeno

ACN Brussel·les .- El president de l’Eurogrup, Mário Centeno, ha avisat aquest dimarts del risc de fragmentació de l’eurozona per la crisi derivada pel covid-19 i ha demanat un pla econòmic “pragmàtic” i “ambiciós” per evitar-la. En una intervenció per videoconferència a la comissió d’Economia de l’Eurocambra, Centeno ha demanat “amplitud de mires” i deixar enrere les “línies vermelles” als líders dels 27, que es reuneixen aquest dijous per acordar el pla per a la recuperació de la crisi pel coronavirus. El president de l’Eurogrup ha assenyalat que el pla per a la reconstrucció ha d’assumir que hi haurà alts nivells de deute després de la crisi i ha alertat que un “fracàs” a l’hora d’evitar la fragmentació “portarà records” de la crisi del 2008.

En la seva intervenció per videoconferència a l’Eurocambra, el president de l’Eurogrup ha dit que la crisi pel coronavirus és “el major desafiament” que afronta la Unió Europea des de la seva creació i ha reclamat “solidaritat” als 27.

“Es necessiten diners frescs i una execució ràpida d’aquests fons. No podem tornar a tenir debats llarguíssims com ha passat amb altres instruments. Necessitem una aprovació ràpida”, ha subratllat el president de l’Eurogrup, que ha demanat “amplitud de mires però alhora ser pragmàtics”.

El president de l’Eurogrup ha reclamat una “resposta comuna” a nivell europeu perquè ha insistit que “beneficiarà” a tots els estats. “La Unió Europea serà capaç de superar el virus amb les eines que tenim”, ha conclòs Centeno.

El president de l’Eurogrup ha intervingut per videoconferència a l’Eurocambra només dos dies abans que els caps d’estat i de govern de la Unió Europea es reuneixin també a distància per abordar l’estratègia econòmica per a la recuperació de la crisi pel coronavirus.

L’Eurogrup ja va acordar mobilitzar més de 500.000 milions d’euros com a resposta immediata a la crisi, així com també crear un fons de reconstrucció. Com finançar aquest fons per a la recuperació de l’economia serà el que hauran de discutir els líders dels 27 en la cimera d’aquest dijous.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.